Căutare MDM

Buletin

Îndoieli cu privire la cuplul din chiulasă

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #29592 prin manual-mecanic
Întrebări despre cuplul chiulasei Postat de manual-mecanica
Bună dimineața, postez astăzi să văd dacă ați putea fi atât de amabili încât să-mi clarificați o întrebare.

Este adevărat că nu ar trebui să strângi chiulasă când este rece?

Mecanicul îmi spune că trebuie să fie caldă, deoarece șuruburile sunt nu știu ce material, iar materialul este nu știu ce material. Mi se pare că nu vrea să facă treaba.

Dacă nu se poate face, sau dacă se poate, sper că cineva poate explica de ce.

Vă mulțumesc pentru atenție.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #29594 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Întrebări despre cuplul chiulasei motorului
Are oarecum dreptate din punct de vedere teoretic. Dar ceea ce nu ia în considerare este faptul că inginerii din fabrică, atunci când dau specificațiile tehnice, cum ar fi cuplurile, le-au studiat deja și urmează să repare un motor în Amazon sau în Antarctica, altfel toți mecanicii ar trebui să lucreze într-o cameră izolată cu aceiași parametri de temperatură și umiditate. P.S. Mi se pare că nu vrea să o facă pentru tine sau lucrează doar vara.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #29641 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Întrebări despre cuplul chiulasei motorului
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Ai dreptate și ceea ce-mi spui are mai mult sens pentru mine decât ceea ce-mi spune mecanicul.

Îmi spune că șuruburile se pot rupe atunci când sunt strânse la rece și nu pot să mă descurc așa.:(

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #29644 prin manual-mecanic
Tipule: Strângerile motorului se efectuează întotdeauna când motorul este rece. Există o toleranță la strângerea cuplului, iar când șuruburile sunt pe cale să se rupă, acestea sunt deja obosite sau întinse, dar nu din cauza vremii. Nu cred că mecanicul tău lucrează în Antarctica. :P