Căutare MDM

Buletin

Ambreiajul și cutia de viteze a modelului Seat Cordoba 100

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #29506 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Ambreiaj și cutie de viteze Seat Cordoba 100
Prietene, pentru aceste probleme, cel mai bine este să începi de la început, să apeși ambreiajul și să verifici dacă rulmentul sau furca acestuia au toată cursa posibilă, dacă au totul și ajung la opritor, atunci nu este nici aer, nici o problemă cu circuitul, ceea ce s-ar fi putut întâmpla este că atunci când pui cutia ai blocat intrarea canelurilor discului, când se întâmplă acest lucru, angrenajele intră forțate, dar intră, acest lucru se întâmplă deoarece arborele pilot a intrat în cutie, dar discul nu rulează deasupra ei lin așa cum ar trebui, dar se blochează, un alt lucru care s-ar fi putut întâmpla este că discul este plasat invers, uneori acele detalii dispar, doar pentru că este așa deasupra problemei, mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #29522 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Ambreiaj și cutie de viteze Seat Cordoba 100
Salut prietene, sunt de acord cu tot ce a scris Kikeme, dar vreau să-mi împrospătezi memoria și să-mi spui dacă acea cutie de viteze nu e cea cu bielă interioară în primar. Dacă da, schimbă biela interioară a primarului. Cumpără-o de la Seat, cred că te va costa cam 35 de euro, și vei vedea câtă bătaie de cap vei avea.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #29535 prin manual-mecanic
Salut,
dacă te ajută, am avut o problemă cu un Renault Express 1.4 benzină. Ambreiajul era rigid și îi lipsea ambreiajul. Am schimbat cablul ambreiajului și nimic. A trebuit chiar să pun un umplutură între cablu și carcasă ca să schimbe vitezele, dar când am apăsat prea tare, problema cu băgatul discului cu spatele nu mai poate fi. Am încercat și nu pot să pun discul.

Până la urmă, a fost o bucată de plastic care merge unde se sprijină furca care mișcă discul și acum e mai moale decât una hidraulică.

Sper să te ajute, poate aia nu are.

Cu stimă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #29556 prin manual-mecanic
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns, vreau doar să vă anunț că această placă în special nu intră înapoi, este ceea ce se numește ambreiaj invers, deci nu poate intra în două feluri, ori intră, ori rămâne afară, în orice caz este un ambreiaj mai puțin comun, l-am văzut doar la VW la Golf GTI, la BORA și la PASSAT, SEAT l-a încorporat în câteva modele, cele de 100CV în sus la Cordoba și la Cordoba coupe, celelalte au ambreiaj comun, cu care e mai ușor să te încurci, din nou vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns!!!! ;)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #29557 prin manual-mecanic
MONAZA, Mulțumesc pentru interes, într-adevăr este cea cu tija interioară în primar, schimb-o, avea un joc cu cea nouă de aproximativ 3 cm și modificările tot au intrat, nu înțeleg cum, dar așa a fost, schimbă și rulmentul care o împinge, este din plastic și era spart, de aceea am deschis cutia, zgomotul m-a făcut să cred că placa era spartă, dar nu, era nouă, am cumpărat-o acum o lună și nu eram sigur când au schimbat placa și discul de ambreiaj, pompa inferioară, cea care este conectată direct la cutie, schimb-o pentru că nu trăgea suficient, acum o să o schimb pe cea de pe pedală, pe care deși au schimbat-o deja, nu sunt convins de acțiunea ei, dacă te poți gândi la altceva anunță-mă, cred că la un moment dat voi reuși să descifrez problema reală, din mulțumesc că mi-ai răspuns, țin legătura, mulțumesc!!!!! :laugh out loud: