Căutare MDM

Buletin

Citroen Saxo 1.1 pierde câteva picături de ulei

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28002 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Citroen Saxo 1.1 pierde câteva picături de ulei
Salut, vești proaste pentru mine. Mi-am dus Saxo-ul la service și mi-au spus că are o defecțiune gravă. Mă va costa mai mult decât mașina. Se spune că uleiul se amestecă cu lichidul de răcire și că va trebui să demonteze jumătate din mașină. E adevărat că am verificat lichidul de răcire și are o culoare maronie, în loc de roz sau verde? Ce crezi că pot face?
Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28011 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Citroen Saxo 1.1 pierde câteva picături de ulei
În cazul tău, ar putea fi vorba de două lucruri: o garnitură de chiulasă, care este dificil de reparat, sau schimbătorul de căldură al uleiului care este deteriorat, ceea ce necesită doar conectarea a două furtunuri sau schimbarea piesei.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28015 prin manual-mecanic
Și cum pot să-mi dau seama dacă e garnitura chiulasei sau intercoolerul? Pentru că îmi imaginez că daunele nu sunt aceleași în ceea ce privește costul reparației. Există vreo modalitate de a afla? Pentru că am verificat capacul de umplere cu ulei și are o culoare normală, iar acul nivelului de ulei nu a scăzut. Se poate oare ca lichidul de răcire să nu fi fost schimbat de mult timp? Sau ca l-au amestecat cu apă sau alt tip de lichid de răcire?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28053 prin manual-mecanic
Uite, singura modalitate de a ști este să scoți lichidul de răcire și să faci o punte în furtunurile schimbătorului de căldură, și să pui apa curată înapoi, și să testezi conducând o vreme dacă apa se emulsionează din nou. În plus, vehiculul, dacă ar fi ambalat, are tendința să se încălzească. Și referitor la cealaltă întrebare a ta, chiar dacă amesteci 7 ape sau lichide de răcire diferite, nu produce acel efect chimic.