Căutare MDM

Buletin

Citroen Saxo 1.1 pierde câteva picături de ulei

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 zile #27678 prin manual-mecanic
Salut, am un Citroen Saxo de 5 zile și am observat că din față, dacă stai pe scaunul șoferului în dreapta, motorul pierde câteva picături de ulei când se oprește. Ar putea fi grav? Am observat și eu că pe drum, uneori zdruncină puțin. Nu este foarte des întâlnit, dar nu știu ce ar putea fi. Tocmai l-am cumpărat la mâna a doua, merge pe benzină și dacă sosul o să mă coste mai mult decât puiul, atunci o să-l ratez. Mulțumesc pentru orice ajutor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 zile #27711 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Citroen Saxo 1.1 pierde câteva picături de ulei
Prietene, dacă e din cauza piesei de distribuție, ar trebui să scoți capacele pentru că s-ar putea să curgă prin garnitura arborelui cotit. Dacă e pe acolo, e foarte simplu dacă știi cum se face o distribuție, scoți cureaua, pinionul arborelui cotit și schimbi garnitura și s-a rezolvat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 zi #27734 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Citroen Saxo 1.1 pierde câteva picături de ulei
Habar n-am cum să fac. Ar trebui să o duc la service, dar o să-mi fac o idee, pentru că s-ar putea să-mi spună că ar trebui să schimb jumătate din motor.
Mulțumesc foarte mult.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 zi #27735 prin manual-mecanic
Salut, uite, dacă motorul este pe benzină, mai întâi trebuie să verifici cu atenție unde este scurgerea, ar putea fi o garnitură uzată la unul dintre circuitele de ulei. Ai grijă, s-ar putea ca scurgerea să fie de la marginea carterului, nu unde este dopul de golire, ci mai sus unde este prins cu șuruburi. Ar putea fi slăbit dacă iese de acolo, desigur, iar pentru o picătură de ulei, nu cred că trebuie să faci jumătate din motor decât dacă consumă ulei și iese fum pe evacuare. Sper că explicația mea a fost de ajutor, mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 zi #27741 prin manual-mecanic
De obicei, acestea se scurg prin carter sau prin dopul de la carter. Ei bine, nu ai menționat dacă uleiul care se scurge este de la motor sau de la cutia de viteze.