Bună ziua,
am o problemă cu mecanismul de acționare a geamului de la șofer la un Golf III (3 uși).
Geamul se ridica și cobora treptat, dar a încetat să mai funcționeze. Când apeși butonul, auzi puțin motorul rotindu-se, dar geamul nu se mișcă.
Am deschis portiera și am văzut că piesa galbenă de plastic de la capătul ghidajului de cablu care merge de la partea superioară față la cea inferioară spate are o bucată de sârmă ruptă. Dacă tragi de geam cu mâna, urcă, dar nu până la capăt.
Am manualul în franceză, pe care l-am descărcat de aici, dar nu sunt sigur că îl înțeleg. Vorbește despre o piesă albă (o clemă de cablu) care se pune în spatele unei găuri din panoul ușii atunci când ridici geamul. Piesa este un mâner care se potrivește în gaura din panoul ușii, dar nu știu la ce folosește.
Înțeleg că pentru a demonta totul, trebuie să eliberezi clemele de sticlă, apoi cele patru șuruburi care țin capetele ghidajelor și ale motorului și că totul va ieși pe dedesubt, dar nu îndrăznesc să o fac fără să știu la ce e nenorocita aia de piesă albă...
Mă poate ajuta cineva?
Mulțumesc anticipat.