Căutare MDM

Buletin

Vibrații la frânare la o viteză de 100 km/h sau mai mare

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26106 prin manual-mecanic
viteze de 100 km/h sau mai mult
Salut, am un Fiat Brava 1.9TD 75cp din 99 și de ceva vreme observ că la frânarea la viteze peste 90k/h sesizez un scârțâit și un zgomot. Am fost la service. Mi-au spus că sunt discurile și plăcuțele și mi-au pus altele noi. Erau puțin uzate și era tot la fel, doar puțin mai puțin intens. M-am întors la service și mi-au spus că sunt anvelopele care erau foarte uzate și nu aderau la drum. Am schimbat anvelopele și problema persistă.
Voiam să întreb dacă aveți idee ce ar putea fi acest scârțâit la frânare.
M-am gândit că ar putea fi blocurile de frână. Are cineva un manual care m-ar putea ajuta să le schimb sau să găsesc o soluție la problemă?

Vă mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26107 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema : Vibrații la frânare la viteze de 100 k\h sau mai mult
Bună ziua, pe lângă schimbarea discurilor de frână și a anvelopelor, verifică de cât timp a trecut de când ai făcut ultimul test paralel. Dacă a fost făcut recent (recomandat cu schimbarea discului), anvelopele noi ar trebui evident să fie echilibrate corect. Dacă continuă să vibreze excesiv la frânare, s-ar putea să existe o problemă cu sistemul de amortizare, dar nu neapărat cu silentbloc-urile sau (suporturile de montare).
Uneori, în acest tip de diagnosticare, profesioniștii (dacă nu sunt inspirați) pot sta degeaba până găsesc problema, dar între timp, portofelul tău este cel care plătește;) . Fii atent la petic.

Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26109 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema : Vibrații la frânare la viteze de 100 k\h sau mai mult
Ok, mulțumesc foarte mult. După-amiaza asta mă duc să văd cât costă pentru paralelă, dar am înțeles că atunci când paralela nu este corectă, uzura roților este neuniformă, ceea ce în cazul meu nu s-a întâmplat, deoarece anvelopele pe care le-am schimbat s-au uzat toate la fel.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26111 prin manual-mecanic
Bună ziua. Ar trebui să verifice deformarea butucilor (unde se sprijină discurile) pentru că dacă butucii au deformare, când strângi roata cu discul nou, o deformează, deci poți pune 1000 de discuri, dar dacă butucii sunt stricați tot ești în aceeași situație.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26112 prin manual-mecanic
Bună ziua: Aici în Costa Rica le numim articulații sferice cu cremalieră și pinion, sunt cele care ies din caseta de direcție, s-ar putea să fie deja deteriorate, ar trebui să le înlocuiești, în mod normal cele care cauzează această problemă sunt cele interne, cele externe îți pot da și ele această problemă, dar este mai ușor de detectat, cred că dacă o iei ca fiind aliniată sau trasată, (cred că tu o numești paralelă) ar trebui să-ți spună dacă cele externe sunt deteriorate, dar s-ar putea să nu le detecteze pe cele interne, până când acea parte a vehiculului nu este demontată.

Am făcut la fel ca tine, cel puțin mașina a fost lăsată cu piese noi înainte să fie deteriorate, dar tot am avut problema. Problema în sine este la suspensie.

Sper că te ajută.

Salutări din Costa Rica