Căutare MDM

Buletin

Supraîncărcător Renault Clio

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25319 prin manual-mecanic
Supraîncărcător Renault Clio Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor!!!

Sunt pe această pagină de ceva vreme și aș dori să vă felicit pe toți pentru dăruirea și efortul depus în crearea site-ului și postarea manualelor de service.

Vă prezint „problema” mea și văd dacă mă puteți ajuta;

am un Renault Clio Phase I din 1994, motor 1.9 D aspirat natural cu 65 CP, tip F8Q.

Am înțeles că R19 avea două motoare diesel de 65 CP (aspirate natural) și încă un turbo de 90 CP, ambele motoare F8Q.

Am descărcat manualul de service R19 pentru a compara raportul de compresie, pompa de injecție, pistoanele, bielele etc. și tot ce afectează un sistem turbo pentru a vedea dacă era posibil să se monteze pe motorul F8Q al lui Clio, dar din manual lipsesc aceste informații.

În service-urile unde am lucrat, am văzut mașini care inițial erau aspirate natural (diesel) și apoi li s-a montat un turbo (cum ar fi Astra, Orion, pick-up-urile Nissan etc.).

Întrebarea mea este:
-Știți cineva unde pot găsi aceste informații?

Sau un site web cu piese de schimb sau un loc care încă vinde aceste kituri pentru supraalimentarea motoarelor aspirate natural?

- Ce probleme are cu ITP-ul? Sau kiturile vin pregătite pentru omologare?

Motorul are 7.000 km, deoarece recent am refăcut garnitura de chiulasă și chiulasa și am schimbat cureaua de distribuție, filtrele, uleiul etc. din cauza supraîncălzirii. Pistoanele și cămășile erau în stare bună și nu le-am schimbat și mă gândeam deja să o supraalimentez, așa că am decis să aștept.
Dacă cineva mă poate ajuta, aș fi foarte recunoscător.

Apreciez răspunsurile și timpul acordat.

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25363 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Supraîncărcător Renault Clio
Prietene, aici în Chile dacă modifici motoarele trebuie să le aprobi la inspecția muncii, doar că nu îți cer mai mult, doar pentru a le legaliza, acum am montat turbo în mai multe vehicule care nu le aduc din fabrică, am avut probleme la unele și la altele nimic, la cele pe care le-am avut probleme este că supapele și pistoanele s-au ars, asta din cauza materialului din care sunt fabricate, deoarece nu sunt ranforsate, dar la petroliere nu am avut atâtea probleme, deoarece nu bat ca vencineros, ei bine, dintre toate aceste turbo niciunul nu corespunde modelului în care au fost instalate, cu excepția unuia care era de la un Nissan Primera, cu asta îți spun că poți instala orice turbo, doar că este mai laborios.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25533 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Supraîncărcător Renault Clio
Problema nu este turbo-ul adaptabil, pentru că, în principiu, cu câteva ajustări, aș putea chiar să instalez unul cu geometrie variabilă, astfel încât să sufle mereu la aceeași turație pe o gamă largă de turații.
Problema este că aș avea nevoie să știu dacă pistoanele standard sunt aceleași cu cele folosite la motorul F8Q turbo de pe R19, dar nu am găsit aceste informații.

Și dacă da, am nevoie de galerii de evacuare și de o nouă conductă de evacuare sau să o adaptez pe cea pe care o am deja. Problema este că nu știu în ce măsură este permis acest lucru de ITP (Serviciul de Inspecție Tehnică Spaniol).

Trebuie să vorbesc cu ei luni să văd ce spun.
Altfel, apreciez informațiile, dar
cunoașteți vreun magazin care vinde kituri turbo pentru aceste motoare?
Sau îmi puteți oferi informații despre caracteristicile tehnice ale motorului F8Q și variantele sale?
Vă mulțumesc pentru timpul acordat.

Cu cele mai bune gânduri