Căutare MDM

Buletin

problemă cu motorul

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25227 prin manual-mecanic
Problemă cu motorul. Publicat de manual-mecanica
Mă poate ajuta cineva să formulez o ipoteză sau un răspuns la problema mea? Nissan Frontier 4x2 cu motor TD27 au următoarea problemă: când conduc pe autostradă și trebuie să măresc puterea, poate pentru a depăși un alt vehicul, TD27 începe brusc să scoată fum alb, până la punctul în care pierde rapid din putere. Cea mai rapidă soluție este să schimbi într-o treaptă inferioară de viteză pentru a reduce turațiile, ceea ce oprește fumul alb.
Ciudat este că această problemă nu se întâmplă de fiecare dată. Am testat-o ​​chiar și cu filtre de aer și combustibil WIX noi și tot s-a defectat... CE AR PUTEA FI?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25228 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Problemă cu motorul
Când începe să scoată acel fum, este pentru că injectoarele furnizează mai mult combustibil decât ar trebui, fie la accelerație mare, fie la accelerație mică. Injectoarele sunt deteriorate sau pompa de motorină furnizează mai mult combustibil decât în ​​mod normal. Fă acest test: măsoară câți kilometri pe galon faci și astfel vei verifica consumul de combustibil și vei afla dacă injectoarele sunt deteriorate

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25244 prin manual-mecanic
L-am testat deja. Nissanul meu D22, cu motor TD27, făcea 47 km/galon când era nou. Acum, cu 121.783 km, face doar 43 km/galon pe autostradă (în Honduras), totul în urcare. Iar în oraș, folosind aerul condiționat, face 31 km/galon.
Ce părere ai despre asta? Sunt injectoarele, pompa de injecție sau calitatea combustibilului aici, în Honduras?

Uneori, mașina merge ca și cum ar vrea să zboare, dar apoi chiar și țestoasele încearcă să o depășească.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25246 prin manual-mecanic
Cred că ar putea fi combustibilul dacă problema nu este constantă. Pentru a determina asta, ar trebui să testezi la diferite benzinării de-a lungul timpului. Când fumul este alb, aproape întotdeauna se datorează lipsei de combustibil, apă sau a altui aditiv neobișnuit în combustibil. Ca să știu sigur, ar trebui să văd problema ca să-mi dau seama ce teste să fac. Dacă folosește mai mult combustibil, ar putea fi din cauza lipsei de putere. Dar altcineva ar putea avea o altă opinie; nu am prea multă experiență cu motoarele diesel, expertiza mea este mai mult în benzină.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25251 prin manual-mecanic
Fumul alb este reprezentat de motorină brută nearsă. Cele două cauze principale ale acestui fum sunt cilindrii cu compresie scăzută sau sincronizare incorectă. Deoarece problema apare la turații mari și sub sarcină, ar putea exista două cauze probabile. Una este că, atunci când motorul este sub presiune, temperatura crește, ceea ce poate determina închiderea necorespunzătoare a supapelor, rezultând o pierdere a compresiei. Cealaltă este că, la turații mari, pompa de injecție nu furnizează valorile corecte de avans, ceea ce provoacă o sincronizare greșită a injecției. Motivele pentru aceasta pot fi variate, dar, în general, s-ar putea datora aerului din sistem, ceea ce duce la o presiune internă de transfer insuficientă și o împingere insuficientă către pistonul de avans. Cealaltă posibilitate este ca pompa internă de combustibil să fie uzată sau supapa care reglează presiunea de transfer să fie blocată. Dacă s-ar datora excesului de combustibil sau filtrelor de aer înfundate, fumul nu ar fi alb, ci negru, deoarece ar fi combustibil în exces, dar nears. Primul lucru pe care l-aș face este să verific jocurile supapelor, apoi să verific punctul static de injecție. Dacă este în regulă, atunci aș măsura compresia motorului. Dacă compresia este în limitele normale, atunci aș verifica conductele de combustibil și în final pompa de injecție