Căutare MDM

Buletin

problemă cu motorul

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25227 prin manual-mecanic
Problemă cu motorul Publicat de manual-mecanica
Cineva mă poate ajuta să-mi formulez o ipoteză sau un răspuns la problema mea? Deoarece Nissan Frontier 4x2 cu motor TD27 prezintă următoarea defecțiune. Când circul pe autostradă și este necesar să dai mai multă putere mașinii, fie pentru a depăși o alta, în mod repetat, când șoferul începe să solicite TD27, aceasta începe să scoată fum alb până la punctul de a pierde rapid puterea, cea mai rapidă soluție este schimbarea în următoarea treaptă de viteză pentru a reduce turațiile și astfel a elimina fumul alb.
Ciudat este că nu prezintă întotdeauna această defecțiune, chiar am testat-o și am pus filtre de aer și combustibil WIX noi. și s-a defectat... CE AR PUTEA FI?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25228 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu motorul
Când începe să scoată fum, este pentru că injectoarele dau mai mult combustibil decât este necesar, la accelerație mare sau mică injectoarele sunt deteriorate sau pompa de motorină dă mai mult combustibil decât în mod normal. Fă acest test, măsoară câți kilometri pe galon faci și astfel verifică consumul de combustibil, vei vedea dacă injectoarele sunt deteriorate.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25244 prin manual-mecanic
Am testat deja Nissan D22, motor TD27, când era nou făcea 47 km/galon. Acum, cu 121.783 km,
face doar 43 km/galon pe autostradă (Honduras), doar la urcare. Iar în oraș, folosind aerul condiționat, face 31 km/galon. Ce părere ai despre asta? Sunt injectoarele, pompa de injecție sau calitatea combustibilului de aici, în Honduras?

Uneori, mașina pare că vrea să zboare, dar apoi chiar și țestoasele încearcă să scape.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25246 prin manual-mecanic
Cred că ar putea fi combustibilul dacă defectul nu este constant. Pentru asta, ar trebui să îl testezi în timp la diferite mărci de benzinării. Când fumul este alb, aproape întotdeauna se datorează lipsei de combustibil, apei sau unui aditiv ciudat în combustibil. Ca să aflu, ar trebui să văd defectul, poate ca să știu ce teste să fac. Dacă consumă mai mult combustibil, ar putea fi din cauza lipsei de putere. Dar cineva ar putea avea o altă părere. Am puțină experiență cu motorina, dar prefer benzina.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25251 prin manual-mecanic
Fumul alb este motorină brută nearsă. Cele două cauze principale ale acestui fum sunt: cilindri fără compresie sau cu sincronizare defectuoasă. Deoarece defecțiunea apare la turații mari și când este forțată, ar putea exista două cauze probabile. Una este că, atunci când motorul este solicitat, temperatura crește și poate face ca supapele să nu se închidă corect și să rămână fără compresie. Cealaltă este că, la turații mari, pompa de injecție nu dă valorile corecte de avans, iar punctul de injecție este decalat. Motivele pot fi mai multe, dar, în general, pot fi că produce aer și rămâne fără presiune internă de transfer adecvată și nu împinge suficient pistonul de avans. Cealaltă este că pompa internă de combustibil este uzată sau supapa care reglează presiunea de transfer este blocată. Dacă s-ar datora excesului de combustibil sau filtrelor de aer înfundate, fumul nu ar fi alb, ci negru, deoarece este combustibil în exces, dar ars. Primul lucru pe care l-aș face ar fi să verific jocurile supapelor, apoi să verific punctul de injecție static. Dacă este corect, atunci aș măsura compresia motorului. Dacă compresia este în limite normale, conductele de combustibil și, în final, pompa de injecție ar rămâne de văzut.