Căutare MDM

Buletin

Aprindere timpurie compactă BMW 316i

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24991 prin manual-mecanic
Aprindere timpurie BMW 316i Compact Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, am o problemă cu mașina mea, pe care o am de ani de zile. Este un BMW 316i compact E36 din 1994 cu distribuție cu lanț. Are un ralanti neuniform și duce lipsă de putere (când ridic geamurile, rotesc volanul, aprind luminile, aerul condiționat și când plec, face coborâșuri brutale). Sunetul eșapamentului este neuniform, se aude că are rateuri, mai ales când mașina se încălzește, în același timp gazele de eșapament ard prea mult. În plus, mașina nu răspunde uniform și nici nu accelerează puternic, nu sună lin. Totul a fost făcut, de la schimbarea tuturor senzorilor (arborele cu came, arborele cotit, sonda de laborator, debitmetrul, senzorii de detonație, regulatorul de presiune și pompa), curățarea cu ultrasunete a injectoarelor, garniturile galeriei de admisie, ECU presupunând că cel de la fier vechi nu s-a defectat, cablajul, masa și chiar motorul etc etc... ultimul lucru a fost să-l verific, dar nu dă nicio defecțiune, este doar o singură ciudație, avansul la aprindere este la 18º în gol când ar trebui să fie între -10 și +10º, nimeni nu știe de ce face unitatea asta, dar împușcăturile merg în direcția aceea și nu știu la cine să mă adresez, mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25005 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Aprindere timpurie la BMW 316i compact
Problema ta e la reglarea curelei de distribuție, trebuie să fie vorba de avansarea aprinderii și de sincronizarea corectă a supapelor, verifică și anunță-ne.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25032 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Aprindere timpurie la BMW 316i compact
ok, dar am verificat deja că este un singur arbore cu came și am sculele, este ușor de setat, există o singură îndoială și anume că pinionul arborelui cu came are o glisieră cu o săgeată care, conform BMW, ar trebui să indice 12, acest pinion se poate mișca aproximativ 2 dinți înainte și înapoi, lăsând săgeata înainte sau după 12, această operațiune nu influențează poziția arborelui sau a arborelui cotit, deoarece sunt fixate cu sculele lor și mișc doar pinionul, mașina nu variază sau nu se îmbunătățește, există un singur lucru care funcționează și anume mișcarea senzorului arborelui cotit înainte cu doi dinți, ceea ce se observă mult, accelerația este mai fină, uniformă și puternică, singurul lucru la care mă pot gândi este că unitatea corectează făcând opusul, în realitate, prin avansarea senzorului, întârzie aprinderea, deoarece cu 18º și senzorul avansat 2 sau 3 dinți, biela ar bate, cred, mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25050 prin manual-mecanic
Dacă este corect, sculele vor lăsa came și arborele cotit în poziție, dar dacă contorul de dinți este pe fulia amortizorului, afectează semnificativ momentul deplasării acestuia înainte și înapoi. Acolo determini avansul la aprindere. Ai distribuitor sau este o bobină de aprindere?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25316 prin manual-mecanic
Este o aprindere complet electronică, fără distribuitor și cu bobine. În plus, senzorul arborelui cotit este fix și fulia dinților amortizorului este și ea fixă, așa că este ciudat că se defectează la locul ei. Unitatea îl controlează și nu știu dacă etrierul s-a stricat sau dacă da, ar fi ceva mai mare. Ce părere ai? Mulțumesc.