Salut.. Sunt nou pe forum și pe pagină.. Am o întrebare să văd dacă mă poate ajuta cineva.. Le-am spus cum e, 600 are o defecțiune, sunt platinele (le arde din cauza excesului de curent dar electricianul o va rezolva asta) problema este că am schimbat platinele și becul corespunzător este de 0,5 mm și nu funcționează.. deci vreau să o iau de la zero.. O să pun pistonul 1 în explozie înainte să ajungă sus cu câteva grade mai puțin... chiar acolo marcajul de pe fulia arborelui cotit va coincide cu cel care acoperă distribuția, în acel moment platina ar trebui să se deschidă, nu? De asemenea, platina trebuie să fie în vârful uneia dintre camele de pe axul distribuitorului... Nu am bec să testez avansul... dar pot face cu un bec comun (negativ la borna bobinei și pozitiv la locul unde se atașează condensatorul la distribuitor) când se stinge becul se produce scânteia și acolo ar trebui să se deschidă și marcajele ar trebui să se potrivească... nu?????????
Mulțumesc pentru lectură și pentru timpul acordat răspunsului; Sper că am fost cât mai explicit posibil... orice ajutor e binevenit, ca să nu mai spun dacă faceți diagrame sau trimiteți desene sau ceva de genul, mulțumesc.