Căutare MDM

Buletin

Ford Fiesta model 2002

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24703 prin manual-mecanic
Ford Fiesta model 2002 Publicat de manual-mecanica
Am reparat un motor de Ford Fiesta 1600 Zetec. Am pus o bielă care era defectă, am tăiat arborele cotit, am schimbat chiulasa, pompa de ulei, segmenții, problema e că presiunea uleiului e bună la rece, dar imediat ce se încălzește uleiul scade complet. Accelerez puțin și acumulează presiune și pe măsură ce schimb vitezele trebuie să turați mai mult și la fel se întâmplă și cu celelalte viteze, astfel încât pentru a intra în a patra trebuie să merg cu 90 km/h. Ca să acumuleze puțină presiune ce fac? Ajută-mă te rog, nu mai știu ce să fac. Se poate să fi ieșit defectă pompa de ulei sau monoblocul e poros?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24705 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Ford Fiesta 2002
Salut, prietene, abia încep cu asta; încă studiez, dar din experiența mea limitată, se pare că atunci când motorul se încălzește, uleiul devine mai puțin vâscos, adică mai lichid. Jocul dintre rulmenți și alte piese se mărește, ceea ce face să pierzi presiune. Presiunea uleiului crește odată cu turația motorului. Aș verifica mai întâi dacă galeria de admisie a pompei de ulei este înfundată. De asemenea, cu un manometru, ia presiunea în blocul cilindrilor și apoi în chiulasă pentru a vedea unde este problema.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24735 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru ajutor, am verificat deja presiunea cu un manometru fizic conectat la monoblocul unde intră becul de presiune a uleiului. Am măsurat presiunea. Sita nu are obstrucții. Am adăugat și aditivul numărul doi pentru a îngroșa uleiul.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24738 prin manual-mecanic
Am avut o problemă similară cu un Golf acum ceva timp. Pompa de ulei era defectă în timpul asamblării. Adică, capacul pompei s-a slăbit. A trebuit să o turam pentru a crește presiunea, dar pur și simplu nu a mai crescut. Am decis să o schimb, în ciuda convingerii mele încăpățânate că era nouă, și apoi mi-am dat seama că capacul era slăbit.

Un alt lucru pe care îl poți face este să verifici garniturile, deoarece dacă acestea curg, presiunea va scăpa.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24759 prin manual-mecanic
Probabil aș verifica pompa de ulei înainte de a face orice altceva.