Căutare MDM

Buletin

Curea de distribuție Renault Megane

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 7 luni #2451 prin manual-mecanic
Curea de distribuție Renault Megane Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am căutat informații despre schimbarea curelei de distribuție la un Megane 1.9 dTi din 1998, cod motor F9 Q734 C 031466, și am găsit două metode de a face acest lucru. Una este în Autdata, căutând după codul motorului. Cealaltă este dintr-un manual pe care l-am descărcat de aici. Este o metodă puțin mai laborioasă și necesită scule suplimentare pentru pretensionare. Prin urmare, trebuie să știu metoda corectă.
Mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 7 luni #2453 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Curea de distribuție Renault Megane
Salut. Există o metodă, dar e puțin complicată dacă nu ai uneltele. Permite-mi să explic.
Partea dificilă este sincronizarea arborelui cotit. Ai nevoie de o unealtă pe care o introduci în partea din față a blocului și o pui pe pistonul 1 la punctul mort superior. Chiar și atunci, poți greși și unealta se poate bloca în golurile care echilibrează arborele cotit (mi s-a întâmplat și mie). Dacă Megane-ul tău este unul mai vechi, ceea ce cred că este, pinionul arborelui cotit are o cheie, deci nu se va roti când scoți fulia și vei putea să o marchezi.
Poți sincroniza arborele cotit cu unealta, arborele cu came are un mic semn pe exteriorul fuliei, pe unul dintre dinții săi; iar pompa are un alt semn similar pe fulia sa. Îmi amintesc că pinionul arborelui cotit are un alt semn similar, dar nu sunt sigur.
Ei bine, unele curele de distribuție - cea originală are una și cred că și cele Gates au - au trei linii albe pe secțiuni diferite. Aceste marcaje coincid cu marcajele de pe arborele cu came, pompă și arborele cotit, deci sunt utile pentru sincronizare.
Problema este că, datorită acestui sistem, poți sincroniza pompa și arborele, dar arborele cotit, dacă nu are acel marcaj, trebuie să folosești scula din bloc.
Dar îți pot spune că, dacă nu are marcaj, dar are o pană (arborele cotit), PMS-ul este sincronizat cu pana îndreptată în jos și vârful ușor spre stânga. Deci, sincronizarea pompei și a arborelui se face folosind marcajele de pe curea și arborele cotit, așa cum este descris mai sus, dacă are o pană. Dacă nu are o pană, ci o roată dințată intermediară, va trebui să folosești scula.
Sper că te-am ajutat. Știu că e complicat. Dacă ai întrebări, scrie-mi înapoi și te voi ajuta. Pa.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 7 luni #2493 prin manual-mecanic
Ok, totul este foarte bine explicat, domnule. Este același sistem ca la motorul de la Kangoo F8Q.

Există un truc pentru cei dintre noi care nu au unealta și este să plasăm motorul pe marcaje și să procedăm la vopsirea cu white-out sau vopsea pe curea și pe fuliile arborelui cotit, arborele cu came și pompa de injecție,

apoi să marcăm direcția în care s-a rotit cureaua, să o scoatem și să o așezăm în față cu cea nouă. La Renault, atât Dayco, cât și Gates, ca original, au benzile albe de distribuție. Ceea ce trebuie să faci este să așezi în față benzile albe cu marcajele și să numeri dinții ca să te asiguri că nu strici arborele cotit.

E puțin cam lipicios, dar funcționează.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 7 luni #2513 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru răspunsuri. Când o să-l modific, vă voi spune cum a mers.

Cu cele mai bune urări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 7 luni #2548 prin manual-mecanic
Ai mare grijă, deoarece reglajele Renault-ului sunt precise. Poți face treaba și mașina va merge, dar dacă nu este făcută corect, cureaua va începe să sară și apoi să se supraîncălzească. Va trebui să înlocuiești și pompa de apă. Renault vinde un kit pentru a face această modificare.

Cu stimă