Salut. Există o metodă, dar e puțin complicată dacă nu ai uneltele. Permite-mi să explic.
Partea dificilă este sincronizarea arborelui cotit. Ai nevoie de o unealtă pe care o introduci în partea din față a blocului și o pui pe pistonul 1 la punctul mort superior. Chiar și atunci, poți greși și unealta se poate bloca în golurile care echilibrează arborele cotit (mi s-a întâmplat și mie). Dacă Megane-ul tău este unul mai vechi, ceea ce cred că este, pinionul arborelui cotit are o cheie, deci nu se va roti când scoți fulia și vei putea să o marchezi.
Poți sincroniza arborele cotit cu unealta, arborele cu came are un mic semn pe exteriorul fuliei, pe unul dintre dinții săi; iar pompa are un alt semn similar pe fulia sa. Îmi amintesc că pinionul arborelui cotit are un alt semn similar, dar nu sunt sigur.
Ei bine, unele curele de distribuție - cea originală are una și cred că și cele Gates au - au trei linii albe pe secțiuni diferite. Aceste marcaje coincid cu marcajele de pe arborele cu came, pompă și arborele cotit, deci sunt utile pentru sincronizare.
Problema este că, datorită acestui sistem, poți sincroniza pompa și arborele, dar arborele cotit, dacă nu are acel marcaj, trebuie să folosești scula din bloc.
Dar îți pot spune că, dacă nu are marcaj, dar are o pană (arborele cotit), PMS-ul este sincronizat cu pana îndreptată în jos și vârful ușor spre stânga. Deci, sincronizarea pompei și a arborelui se face folosind marcajele de pe curea și arborele cotit, așa cum este descris mai sus, dacă are o pană. Dacă nu are o pană, ci o roată dințată intermediară, va trebui să folosești scula.
Sper că te-am ajutat. Știu că e complicat. Dacă ai întrebări, scrie-mi înapoi și te voi ajuta. Pa.