Căutare MDM

Buletin

Problemă cu transmisia automată Sonata GLX 2001

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24471 prin manual-mecanic
Salutări tuturor celor de pe forum.

Vă prezint problema mea cu un Hyundai Sonata GLX 6V din 2001. Este următoarea:

Cutia automată cu 4 trepte rămâne tot timpul în treapta a doua. Am scanat-o deja și nu prezintă nicio defecțiune electrică. Ocazional, schimbă corect - schimbă perfect - dar doar pentru o zi sau două, apoi revine la aceeași problemă, nu schimbă din treapta a doua... Aveți vreun indiciu? Mulțumesc anticipat și vă mulțumesc cu cele mai bune gânduri. Vicente

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24497 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu transmisia automată Sonata GLX din 2001
Sunt 2 lucruri: scanează vehiculul când îți dă defecțiunea și fără să o oprești, pentru că cineva ar fi putut schimba tensiunea de la baterie la contact pentru a șterge memoria ECU la oprire. Celălalt lucru care mi s-a întâmplat este că atunci când un vehicul se oprește din schimbat vitezele și nu dă coduri de eroare, și mă refer la niciuna, nu doar cele ale transmisiei, ci pentru că TCM-ul sau PCM-ul, dacă este integrat în același computer de transmisie și motor, se protejează din greșeală și computerul ar trebui schimbat. Dar cel mai bine de făcut înainte de a schimba este să verifici totul și uneori, cum mi s-a întâmplat mie cu un Versa care nu dă coduri cu un scaner generic, nu înseamnă că nu le are. Uneori există coduri care doar cu un scaner specific mărcii poți vedea anumite coduri de eroare. La Versa nord-american, dacă nu are siguranța stopului, transmisia nu schimbă vitezele și codul apare doar cu un scaner specific pentru japonezi, la celelalte scrie că nu s-au detectat defecțiuni.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24737 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu transmisia automată Sonata GLX din 2001
Salut Choto, îți mulțumesc foarte mult pentru informații. Voi verifica punctele pe care le-ai menționat și sper să găsesc problema. Îmbrățișări și mult succes.