Căutare MDM

Buletin

Cum se conectează un alternator pentru a încărca o baterie

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 zile #24654 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Cum se conectează un alternator pentru a încărca o baterie
Vă mulțumesc tuturor foarte mult pentru informații și schemă. Mă voi apuca să pun invenția în funcțiune săptămâna aceasta și vă voi anunța rezultatele în curând.

Am un alternator care se presupune că funcționează. Voi face testele pe care le-am văzut în niște articole și voi posta fotografii.

Cu cele mai bune urări!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #24939 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Cum se conectează un alternator pentru a încărca o baterie
Bună dimineața!

Am conectat deja întregul sistem, dar am o întrebare.

Când încep să pedalez și se stinge martorul luminos, generatorul se încordează și începe să sară brusc, făcând aproape imposibil să pedalez continuu.

Este normal sau alternatorul meu este defect?

L-am luat de la un cimitir de mașini, dar nu sunt sigur că ar trebui să am încredere în el.

Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #24959 prin manual-mecanic
Salut, prietene. Aplicația ta pentru încărcarea unei baterii este interesantă. Pentru a determina dacă alternatorul este în stare bună, folosește un tester sau un multimetru pentru a măsura tensiunea bateriei înainte de pedalare (ar trebui să fie în jur de 12V) și apoi în timpul pedalării (peste 13V, nu mai mult de 14,5V). O mișcare de pedalare mai rigidă indică faptul că alternatorul funcționează. Aceste smucituri sunt normale deoarece alternatorul generează intern „curent alternativ”, unde intră în acțiune dioda și apoi regulatorul. Nu știu dacă este fezabil să instalezi brusc un fel de contragreutate de tip volantă pe fulia alternatorului pentru a ajuta la inerție și a depăși aceste smucituri. Mult succes și ține-ne la curent cu proiectul. Cu cele mai bune urări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 luni #40062 prin manual-mecanic
Lada Station Wagon 2104