Căutare MDM

Buletin

Cum se conectează un alternator pentru a încărca o baterie

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și o săptămână #24451 prin manual-mecanic
Bună ziua.

În primul rând, permiteți-mi să mă prezint. Sunt nou pe acest forum și cunoștințele mele mecanice sunt limitate.

Motivul întrebării mele este următorul:
construiesc un dispozitiv care folosește o bicicletă pentru a acționa un alternator de mașină pentru a încărca o baterie.
Am deja partea structurală, cu un scripete care merge de la roata din spate a unei biciclete pe un suport până la un alternator de mașină. Cu o cadență de pedalare de 55 de pedalări pe minut, pot transmite aproximativ 2.100 de rotații pe minut către alternator. Cred că este suficient. Este corect?

Întrebarea mea este despre conectarea alternatorului la bateria mașinii. Văd un șurub care ar trebui să fie împământat, un altul care arată ca borna pozitivă și un ștecher cu un faston.
Care ar fi schema de conectare?
Aș putea adăuga un voltmetru pentru a monitoriza nivelul de încărcare?
Ce secțiune transversală ar trebui să aibă cablurile pentru conectarea la baterie?

Mulțumesc, orice clarificare este binevenită.

Cu cele mai bune urări

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 zile #24550 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Cum se conectează un alternator pentru a încărca o baterie
Dacă vrei ca cineva să te ajute, trebuie să specifici pentru ce vehicul este alternatorul. Pentru ca un alternator să funcționeze, acesta trebuie să fie legat la masă la structură prin intermediul carcasei. Linia de încărcare sau pozitivă este cea cu o piuliță și este izolată cu o șaibă de plastic la bază. Dacă are un regulator încorporat, trebuie să conectezi liniile marcate L și S. S este tensiunea, iar L este o lumină pilot. Această lumină pilot este alimentată de tensiunea pozitivă și este legată la masă atunci când este conectată la borna alternatorului. Se oprește când începe să se încarce. Pozitiva este pentru alimentarea regulatorului, deși unele alternatoare îl au, dar nu este conectată. Conectarea luminii pilot este întotdeauna mai importantă decât linia S a bateriei, deoarece fără lumina pilot, regulatorul de tensiune al alternatorului nu funcționează. În general, au aceste litere, dar ar trebui să știi cum arată al tău pentru a vedea cum să îl conectezi.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 zile #24552 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Cum se conectează un alternator pentru a încărca o baterie
Hei, dar ei vând încărcătoare de baterii și nu sunt scumpe, în afară de faptul că amperajul e important în cazul ăsta, dacă cu bicicleta trimiți 2 amperi pe oră, trebuie să pedalezi cam 10 ore pentru 20 de amperi și bateriile sunt 55 hahaha

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 zile #24553 prin manual-mecanic

Bună ziua. Îmi plac ideile originale. O invenție curioasă. Odată ce alternatorul este alimentat, 2.000 rpm sunt suficiente pentru încărcare, dar s-ar putea să apară problema la începutul încărcării. Va trebui să pedalezi puțin mai tare până când se stinge martorul luminos. Dacă nu ai curent în timp ce bateria se încarcă, cred că un cablu de 5 mm va fi suficient. Un cablu minuscul este suficient pentru martorul luminos. Aș folosi o siguranță de 40 A. Dacă alternatorul are o singură ieșire Fauston, probabil are un regulator încorporat, iar schema atașată ar trebui să funcționeze bine. Mult succes și continuă! Spune-ne rezultatele. Cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 zile #24652 prin manual-mecanic
Salut, ideea e interesantă. Există alternatoare care pot funcționa la 1800 RPM, dar problema ta va fi să menții acele turații cât mai obositor posibil. Sper să ai picioare bune. Mult succes.