Căutare MDM

Buletin

buton de supraîncărcare

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #23765 prin manual-mecanic
buton overdrive Publicat de manual-mecanica
Salut din nou, lucrez la un Ford Explorer din 2002 și am problema că atunci când accelerez mult camionul, se aprinde martorul de overdrive și forțează schimbarea treptelor de viteză. Am schimbat deja câțiva senzori de care aveam nevoie, dar nu am nicio idee cum să remediez această problemă. Dacă cineva mă poate ajuta, aș aprecia foarte mult. Salutări tuturor colegilor și vă mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #23767 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: buton overdrive
Salut prietene, în primul rând, trebuie să scanezi TCM-ul (modulul de control al transmisiei). Dacă intră în modul de siguranță, este pentru că există o defecțiune internă care poate fi electrică (un senzor), mecanică (o angrenaj sau o piesă uzată) sau hidraulică (presiune scăzută sau ridicată a uleiului). TCM-ul este chiar capabil să detecteze dacă transmisia „patinează” (motorul se turează, dar schimbă încet treptele de viteză). Cu ajutorul codului de eroare, poți determina ce este în neregulă și poți continua diagnosticarea și rezolvarea problemei.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #23820 prin manual-mecanic
ok, am înțeles că un lucru pe care l-am uitat să-l menționez în mesajul anterior a fost că atunci când am dus motorul la scanare, a arătat o problemă cu electrovalva și deja am schimbat acele electrovalve, iar un alt prieten mi-a spus că poate asta a rezolvat problema, deoarece totul ține de transmisie, dar camionul nu are plăcuță de înmatriculare și, prin urmare, nu am putut să-l conduc pentru a verifica dacă problema este rezolvată, dar tot am o întrebare despre scanarea TCM și nu știu de unde este scanată, dacă ați putea să-mi spuneți, aș aprecia și dacă informațiile pe care le descriu mai sus au legătură cu problema butonului de overdrive, încă o dată vă mulțumesc și salutări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #23845 prin manual-mecanic
Salutări, am înțeles că există un scaner pentru ECU (motor), airbag (ABS) și TCM (cutie de viteze), cred că Explorer folosește același conector ECU, ceea ce este necesar este ca scanerul să suporte TCM-ul pentru acesta, în ceea ce privește butonul, martorul luminos indică o defecțiune la cutia de viteze, nu neapărat overdrive, la unele vehicule au un indicator separat pentru asta atunci când există probleme la cutia de viteze (CheckTrans).

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #23879 prin manual-mecanic
Ok, ăăă, acum sunt puțin mai confuz. Martorul indică doar că O/D este oprit. Ah, am menționat schimbarea electrovalvei și a solenoidului. Are asta vreo legătură cu problema mea? În orice caz, voi continua să lucrez la camion. Îl voi duce la o altă scanare. Mulțumesc pentru ajutor și vă urez cele mai bune gânduri.