Căutare MDM

Buletin

ALTERNATOR YAMAHA FZ1

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 săptămâni #23887 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema : ALTERNATOR YAMAHA FZ1

ALANZOR a scris: Salut, voi încerca să obțin schema, deși e dificil. Japonezii sunt foarte pretențioși în ceea ce privește munca lor. Până acum, am verificat că circuitul este deschis, dar există rezistență între fiecare dintre ele în toate combinațiile. Cele trei cabluri care vin de la alternator, în toate combinațiile, au o rezistență de aproximativ 14.000 k ohmi, aceeași rezistență cu pozitivul și 24 k ohmi cu negativul.
Mulțumesc.

Bună ziua, am investigat pentru a localiza schema și am descoperit că aceste regulatoare nu au diode și SCR-uri precum regulatoarele standard. Acestea sunt fabricate, conform spuselor unui domn care deține o firmă de reparații alternatoare pentru motociclete (MC MOTRONIC). Au tranzistoare MOFAT de ultimă generație care funcționează prin efect de câmp. Aceste tranzistoare nu pot fi măsurate ca tranzistoarele cu diode. I l-am trimis și, după ce a efectuat un test funcțional pe bancul său de testare pentru acestea, a constatat că nu funcționează stabil, chiar dacă funcționează în intervalul corect de 13,8/14,2V la 3000RPM. Îmi spune că acesta este un motiv suficient pentru a suspecta că acest regulator este defect și ar putea cauza problema cu alternatorul. Vă mulțumesc pentru implicare și felicitări pentru FZ6-ul dumneavoastră. Am avut unul o vreme, iar acum am un FZ1 ca cel cu problema.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 săptămâni #23890 prin manual-mecanic
Minunat că ai găsit problema. La naiba cu MOSFET-urile!! Dacă poți face rost de circuit, îl vom analiza. Cred că MOSFET-urile ar trebui să înlocuiască tiristoarele.
Noroc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 săptămâni #23894 prin manual-mecanic
Se pare că aceste diagrame sunt foarte complexe și au mult mai multe componente decât vechile regulatoare. Dacă o înțeleg, nu te îndoi că o voi împărtăși cu tine. Sunt sigur că mă poți învăța ceva. Mulțumesc pentru tot.