Căutare MDM

Buletin

Mișcare lentă

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #23048 prin manual-mecanic
Mers în gol Publicat de manual-mecanica
Sunt nou pe această pagină și încă sunt puțin pierdut. În primul rând, salutări tuturor și mulțumiri anticipate. Am un Renault Laguna 1 Phase 2 2.0 benzină 115 CP 8v. Când mașina este la ralanti, este stabilă, dar motorul zdruncinează mult chiar și la recuperare. Am înlocuit supapa de ralanti, dar nu am resetat ECU-ul, iar problema persistă. Întrebarea mea este: va trebui să o duc la un service auto? Nu știu dacă ar trebui să continui prin curățarea injectoarelor, schimbarea firelor bujiilor, bobinelor, bujiilor, suporturilor motorului, sondei Lambda, diverșilor senzori, filtrului de aer... mă poate îndruma cineva, vă rog? Mulțumesc!!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #23057 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Inactivitate
Uite, lucrez într-un atelier oficial Renault. În cazul ăsta, aș curăța injectoarele cu ultrasunete și aș verifica jocul supapelor. Sunt mai înclinat să folosesc supapele decât injectoarele. Poate încerc asta. Îmbrățișări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #23064 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Vrei să spui că nu este necesar să folosești un instrument de diagnosticare și să resetezi ECU-ul atunci când înlocuiești supapa de mers în gol?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #23073 prin manual-mecanic
Nu, nu este necesar. Poți verifica singur deconectând bateria pentru un minut, apoi deschizând și închizând contactul la intervale de 15 secunde de aproximativ 4 ori, dar nu-mi pot imagina cum este mișcarea de înclinare a capului pe care o menționezi. Ai putea fi mai specific?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #23082 prin manual-mecanic
Mulțumesc, Kikemec. Ralantiul este de fapt foarte stabil, dar motorul pare că are o volantă dezechilibrată. La ralanti și rece, se simte ca un diesel, mai ales când vezi cum schimbă cutia de viteze. Nu înțeleg... și pe deasupra, turația de ralanti rămâne blocată pe la 900 RPM, și chiar dacă o ridic la 1100 RPM, tangajul persistă.