Căutare MDM

Buletin

Zgomot de sub mașină ca o explozie - Optra 2006

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni #20862 prin manual-mecanic
Am o problemă cu Optra mea 1.8 din 2006. Am cumpărat-o la mâna a doua acum aproximativ un an și nu mi-a dat probleme majore până recent, când am început să aud un zgomot venind de jos, lângă rezervorul de benzină.

Zgomotul despre care vorbesc este ca o explozie de presiune în interiorul rezervorului de benzină. Acest zgomot apare după ce parcurgi o distanță considerabilă și se simte ca și cum ceva din interiorul mașinii explodează.

Am verificat-o la mai multe service-uri auto, dar nu au găsit defectul, deoarece, ca de obicei, nu scoate niciun sunet când merg la service. Poate cineva să-mi dea niște îndrumări despre unde pot verifica mașina?

Mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni - Acum 14 ani și 6 luni #20878 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-Mecanica la subiectul Re: Zgomot sub mașină ca un pocnet - Optra 2006
Am două întrebări
. Este acel zgomot foarte frecvent de fiecare dată când conduci?
Și când mergi la o benzinărie, se aude ceva când scoți capacul rezervorului? Cum ar fi o eliberare a presiunii, similară cu cea la care desfaci o băutură răcoritoare,:fluier: B)
deoarece este direct legată de o explozie în interiorul rezervorului. Acest lucru este cu adevărat exclus, cu excepția cazului în care problema nu este direct legată de rezervor și exploziile se datorează depunerilor excesive de carbon din convertorul catalitic. Totuși, în acest caz, motorul ar tinde să se oprească și ai vedea carbon ieșind din țeava de eșapament.
Nu știu la ce altceva mă pot gândi. Oriunde ar fi problema, am foarte puține date despre problema ta.:S
Ultima editare: acum 14 ani și 6 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni #20889 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-Mecanica la subiectul Re: Zgomot sub mașină ca un pocnet - Optra 2006
Este adevărat că este aproape imposibil ca zgomotul să vină dinspre iaz, poate este în evacuare și cu vibrația se mișcă și lovește iazul pentru că este foarte greu dinspre iaz.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni #20891 prin manual-mecanic
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri. Acum am o idee de unde să încep.

Sunetul se aude doar după ce am mers. Dacă mașina este oprită, nu se întâmplă nimic. De asemenea, nu scoate niciun sunet când scot capacul rezervorului.

În această dimineață am fost foarte atent la sunet și s-a întâmplat de două ori: o dată când am oprit la un semafor și altă dată când am ajuns la serviciu imediat după ce am oprit mașina. Apoi am scos capacul rezervorului și nici nu s-a auzit ca o scurgere de presiune.

Când se aude sunetul și mașina funcționează, nu afectează deloc motorul. Este doar sunetul și mișcarea mașinii, ca și cum ceva ar exploda sub ea.

Cu stimă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni #20900 prin manual-mecanic
Nu știu, dar cred că am răspunsul, deoarece toate cele de mai sus au fost excluse. Ar putea fi undeva în țeava de eșapament un racord de eșapament, care are un arc care apasă o piuliță astfel încât să rămână mereu unit (:fluier: nu știu exact numele, după cum probabil ați observat, dar ideea este că:fluier: )? Ar putea fi pentru că nu este etanș și are joc atunci când se mișcă și separă racordul de țeavă, auzindu-se momentan ca o explozie?
Verifică pentru a exclude toate posibilitățile;) și spune-ne cum a fost.