Căutare MDM

Buletin

Supapă îndreptată

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #20512 prin manual-mecanic
Supapă îndreptată Publicat de manual-mecanica
Salut, sper că mă poate ajuta cineva. Zilele trecute am înlocuit cureaua de distribuție la mașina soției mele. Este un Renault de 19 inch, un 1.4 cu 80 CP. Chestia e că, atunci când am încercat, cureaua s-a desprins. Probabil am greșit ceva, am lăsat-o slăbită sau ceva de genul, dar s-a desprins. Problema e că, deși am pus-o la loc mai târziu, ceva se rupsese. Am ridicat chiulasa și am văzut că pistoanele erau puțin marcate, se învârteau bine și nimic nu părea îndoit sau rupt, cu excepția unei supape de evacuare de pe cilindrul 1.

Am scos această supapă și am îndreptat-o. Am refăcut-o cu pastă de șmirghel. A durat ceva timp, dar e gata. Am verificat și restul supapelor, le-am curățat și le-am demontat și am profitat de ocazie pentru a refăcea câteva dintre ele, care nu erau chiar corecte.

Întrebarea mea este, credeți că supapa va funcționa corect sau se va rupe după un timp? Nici eu nu am scos garnitura chiulasei din bloc, deși logic ar fi să o înlocuiesc. Crezi că pot să-l montez la loc? Nu e ars sau ceva de genul.

Deci, hai să vedem dacă poți să-ți dai cu părerea.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #20515 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Supapă îndreptată
Nici nu te gândi să pui supapa aia la loc, pentru că e probabil să fie uzată și s-ar putea rupe, ceea ce ar avaria serios motorul. CUMPĂRĂ O SUPAPĂ NOUĂ ȘI INSTALEAZ-O, SAU DU-TE LA UN SERVICIU DE AUTOCĂMINTE ȘI ROAGĂ-I SĂ-ȚI INSTALEZE UNA NOUĂ ȘI SĂ VERIFICE GHIDURILE SUPAPEI.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #20563 prin manual-mecanic
ok, așa cum s-a explicat mai sus, nu monta cu acea supapă în plus, dacă vrei ca motorul tău să funcționeze cu adevărat bine, ar trebui să faci o verificare serioasă. din ce am citit, mi-ai spus că pistoanele au fost bine marcate, ceea ce este foarte rău pentru stabilitatea motorului. dacă montezi așa, poți fi sigur că în încă 1000km va trebui să demontezi din nou, cel mai probabil va trebui să schimbi pistoanele, cel puțin pe cele care au zgârieturi, deoarece asta provoacă puncte fierbinți și aprinderea de multe ori nu se va produce din cauza scânteii de la bujie, dar din cauza a ceea ce am menționat mai înainte, asta se numește detonație și ai putea ajunge să strici întregul motor. mai bine verifică-l mai atent și repară, schimbă ghidul supapei și garnitura ghidajului, pe lângă garnitura chiulasei, pentru că, chiar dacă arată bine, a fost deja supusă la cuplu și este strivită. dacă montezi așa, cuplul final pe care îl aplici nu va fi cel real.

sper că ceea ce ți-am spus te ajută și îți doresc succes în asamblarea motorului.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni #20860 prin manual-mecanic
Salut din nou. Ei bine, am terminat de asamblat totul. Am terminat săptămâna trecută. Deși cred că ai avut dreptate, normal ar fi fost să pun măcar supapa îndoită și să fac scaunul pe acea supapă și să pun toate garniturile, dar am vrut să cheltuiesc cât mai puțini bani, așa că am decis să încerc să pun supapa îndreptată cu scaunul făcut cu pastă de șmirghel și aceleași garnituri. Nici măcar nu am scos garnitura de chiulasă din bloc. Am strâns-o la loc conform manualului și gata.

Am făcut cam 100 km, până acum totul merge bine. Nu se supraîncălzește, nu acumulează presiune excesivă, nu este ulei în apă, mașina răspunde bine, consumul de combustibil este normal etc. Supapele nu fac niciun zgomot, trebuie să nu se fi îndoit din nou sau ceva de genul.

Mulțumesc foarte mult pentru sfaturi, dar te voi ține la curent să văd cum se comportă mașina și cât rezistă, pentru că sincer, reparația pe care am făcut-o a fost cam defectă și nu e garantat că va funcționa bine mult timp.

Salutări tuturor.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni #20877 prin manual-mecanic
Sper ca reparația să meargă bine:nesigur: , dar din punctul meu de vedere nu aș recomanda această lucrare,:woohoo: deoarece s-ar putea să avariezi motorul mai mult decât este necesar și să ajungi să cheltuiești banii pe care ai încercat să îi economisești, ba chiar mai mult decât te-ai fi gândit. Ar fi fost mai bine să schimbi supapele, să verifici toate ghidajele supapelor (în cazul în care au prea mult joc), garniturile supapelor (sau capacele ghidajelor, cum spune colegul de mai sus), garnitura chiulasei și să verifici complet pistoanele.
;) Ceea ce recomand este să mergi la un mecanic și să-l rogi să verifice presiunea de compresie în fiecare dintre cilindri (ai grijă să verifici dacă toate bujiile sunt scoase pentru această măsurătoare, pentru a exclude o garnitură de chiulasă spartă sau scurgeri în oricare dintre ele din cauza strângerii deficitare sau a defecțiunii în vreun cilindru din cauza supapelor sau pistoanelor). Lipsa zgomotului în motor nu înseamnă că lucrarea este în stare perfectă, deoarece supapele și pistoanele sunt o carcasă foarte delicată în motor, deoarece acestea sunt cele mai supuse căldurii generate de explozii:râde: B) B) .