Căutare MDM

Buletin

Senzor MAP pentru Wagon R

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #20126 prin manual-mecanic
Senzor MAP Wagon R Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, ce piesă de la o altă mașină pot folosi pentru a o monta în senzorul MAP al unui Wagon R? Vă rog, acea piesă de schimb nu este disponibilă.

Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #20142 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Senzorul MAP pentru Wagon R
Bună dimineața, dacă îmi amintesc bine, senzorul MAP de pe camionul respectiv este extern. Când spun extern, mă refer la faptul că conexiunea pneumatică a senzorului se face printr-un furtun de vacuum. Dacă acesta este cazul, puteți adapta un senzor MAP precum cel de pe Corsa. Senzorii MAP funcționează cu trei pini: 5 volți de la ECU, masă senzor (masă digitală) și semnal. Primul lucru este să identificați pinii, fie folosind un manual de cablare, fie un osciloscop, astfel încât să puteți adapta conectorul pentru celălalt senzor MAP. Dacă utilizați Corsa, va trebui totuși să identificați pinii pentru acel senzor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #20143 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru răspuns. Acum întreb și eu. Mi s-a spus că ar trebui să fie senzorul de la o mașină cu 4 cilindri sau de la un motor de 1300. Am un senzor similar cu trei pini de la Toyota, dar cred că ar trebui să fie compatibil cu computerul de pe modelul R break. Este cel al modelului Corsa compatibil cu computerul? Mulțumesc și cele mai bune urări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #20147 prin manual-mecanic
Nu există criterii de compatibilitate. Senzorii MAP diferă în funcție de aplicație. Permiteți-mi să explic. De obicei, sunt proiectați să funcționeze până la maximum 1 bar, 2 bar sau 3 bar. Deoarece această mașină nu este potrivită pentru turbo sau supraalimentatoare (este un motor aspirat natural), senzorul respectiv este evaluat pentru 1 bar, iar diferența de citiri de la o marcă la alta - nu am găsit una, de exemplu - este practic aceeași. Să vedem dacă, de exemplu, senzorul original al mașinii dvs., pentru o valoare a semnalului de retur de 1,2 volți, computerul o interpretează ca 4,9 psi. Pentru aceeași valoare psi, cu un alt senzor, computerul o vede ca 1,3 volți, de exemplu, și, prin urmare, nu o va interpreta ca 4,9 volți, ci ca 5,2 volți. Prin urmare, injecția și sincronizarea vor fi calculate pe baza acestei valori. Această mică variație este ceea ce constituie calibrarea senzorului. Singura modalitate de a testa unul sau altul și de a vedea dacă funcționează ar fi să graficezi curba senzorului original și să o compari cu ceilalți senzori care pot fi adaptați. Dacă există diferite puncte care sunt semnificativ în afara graficelor, încearcă să le compensi. Senzorii MAP sunt liniari, ceea ce înseamnă că comportamentul lor presiune-tensiune arată o curbă liniară. Recomand să folosești un senzor extern Toyota, precum cel din Corolla sau Camry. Acele break-uri R sunt de fapt Suzuki și folosesc electronică Denso (japoneză). Ai grijă, iar dacă cel din aceste mașini are același conector... sper că te-am putut ajuta. Dacă ai întrebări, nu ezita să le pui.
Cu stimă

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #20164 prin manual-mecanic
Mulțumesc, răspunsul dumneavoastră a fost cu adevărat didactic.
Permiteți-mi să explic, când am scanat motorul, defectul afișat a fost: „tensiune înaltă în senzorul de presiune atmosferică”, persoana care a făcut-o a măsurat pinii senzorului și se pare că rezultatul a fost 12 volți, 6 volți, 12 volți, această ultimă măsurătoare se presupunea că era returul, unde conform mecanicului ar trebui să dea 6 și nu 12, el a sugerat că unul dintre cele trei cabluri ar putea fi scurtcircuitat sau că senzorul era deteriorat, mecanicul a spus că a verificat cablul și era în regulă, așa că a dedus că senzorul trebuia schimbat, senzorul presupus deteriorat spune: senzor de supraalimentare și este o marcă Hitachi, am primit unul foarte asemănător, un Toyota care vine chiar și cu propriul furtun sau cablu, mâine îl voi testa să văd dacă funcționează... mulțumesc încă o dată și vă voi anunța dacă a funcționat... salutări