Nu există criterii de compatibilitate. Senzorii MAP diferă în funcție de aplicație. Permiteți-mi să explic. De obicei, sunt proiectați să funcționeze până la maximum 1 bar, 2 bar sau 3 bar. Deoarece această mașină nu este potrivită pentru turbo sau supraalimentatoare (este un motor aspirat natural), senzorul respectiv este evaluat pentru 1 bar, iar diferența de citiri de la o marcă la alta - nu am găsit una, de exemplu - este practic aceeași. Să vedem dacă, de exemplu, senzorul original al mașinii dvs., pentru o valoare a semnalului de retur de 1,2 volți, computerul o interpretează ca 4,9 psi. Pentru aceeași valoare psi, cu un alt senzor, computerul o vede ca 1,3 volți, de exemplu, și, prin urmare, nu o va interpreta ca 4,9 volți, ci ca 5,2 volți. Prin urmare, injecția și sincronizarea vor fi calculate pe baza acestei valori. Această mică variație este ceea ce constituie calibrarea senzorului. Singura modalitate de a testa unul sau altul și de a vedea dacă funcționează ar fi să graficezi curba senzorului original și să o compari cu ceilalți senzori care pot fi adaptați. Dacă există diferite puncte care sunt semnificativ în afara graficelor, încearcă să le compensi. Senzorii MAP sunt liniari, ceea ce înseamnă că comportamentul lor presiune-tensiune arată o curbă liniară. Recomand să folosești un senzor extern Toyota, precum cel din Corolla sau Camry. Acele break-uri R sunt de fapt Suzuki și folosesc electronică Denso (japoneză). Ai grijă, iar dacă cel din aceste mașini are același conector... sper că te-am putut ajuta. Dacă ai întrebări, nu ezita să le pui.
Cu stimă