Căutare MDM

Buletin

Există lichid de răcire în carterul motorului!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19441 prin manual-mecanic
Salut tuturor de pe forum. Întrebarea mea este următoarea: Am un Pontiac Trans Sport 2.3 16v din 1994. Merge de minune, dar zilele trecute, în timp ce verificam nivelurile, am observat o lipsă de antigel. Când am verificat uleiul, am observat o pastă de culoarea caramelului pe jojă. Știu că asta indică o fisură în chiulasă sau în blocul motor, dar din moment ce acest tip de mașină se vede rar pe aici, am vrut să întreb dacă acest simptom ar putea fi cauzat de pompa de apă sau poate de răcitorul de ulei. Un milion de mulțumiri anticipate tuturor.:)

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19448 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Există lichid de răcire în carterul motorului!
Problema ta mie mi se pare mai degrabă o problemă cu garnitura. Cauzează încălzirea motorului. Dacă nu, aș exclude fisura și aș opta pentru o garnitură de chiulasă spartă sau un bușon de chiulasă spart. Ai putea dezactiva temporar răcitorul și schimba uleiul, dar în mod normal, dacă răcitorul ar fi deteriorat, ai avea ulei în circuitul lichidului de răcire din cauza presiunii mai mari a uleiului.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19449 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Există lichid de răcire în carterul motorului!
Mulțumesc pentru interes, Ivacoma. Temperatura nu crește, motorul sună fantastic. Voi reveni asupra problemei cu răcitorul. Întrebarea mea este dacă pompa de apă este amplasată în capacul distribuției. Îți spun asta pentru că am avut o situație similară cu un VW Touareg R5 TDI. Am scos chiulasa și s-a dovedit a fi pompa de apă. Îți poți imagina pierderea inutilă de timp și bani. Îți mulțumesc încă o dată pentru timpul acordat.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19450 prin manual-mecanic
1) VERIFICAȚI BUCĂȚUL REZERVORULUI DE UMPLERE CU ULEI DE MOTOR. PIESA INTERNĂ NU AR TREBUI SĂ CONȚINĂ APĂ SAU ULEI EMULCIZAT. DACĂ DA, ESTE FOARTE PROBABIL CA GARNITURA CHIULEI SĂ FIE DETERIORATĂ SAU ARSĂ. CHIAR DACĂ SCHIMBAȚI ULEIUL, ACESTA VA FI CONTAMINAT DIN NOU CU APA CARE TRECE ÎN ULEI, FIE DE GARNITURĂ, FIE DE UN DOP DE APĂ CARE INTRĂ ÎN CHIULASĂ. VEHICULUL TREBUIE SĂ FI SUFERIT O SUPRAÎNCĂLZIRE PENTRU A DETERIORA GARNITURA. ARUNCAȚI MAI ÎNTÂI BUCĂȚILE ÎNAINTE DE A DEZASAMBLA CHIULASA.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19451 prin manual-mecanic
Mulțumesc mult pentru interes, santarcx. Voi verifica dacă are mufe pe partea de distribuție. Cu cele mai bune gânduri...