Căutare MDM

Buletin

VERIFICAȚI MOTORUL

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #19429 prin manual-mecanic
VERIFICARE MOTOR Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am o problemă. Martorul motor se aprinde la Astra GSI 2.4 16v (sistem de emisii de gaze de eșapament).
Are doi senzori de oxigen în evacuare, în fața convertorului catalitic, și încă unul după acesta, dar nu are unul pe convertorul catalitic. A fost plasată o conductă în schimb. Întrebare: De aceea se aprinde martorul motor
Consumă mult combustibil. Când apare, defecțiunea se resetează și funcționează bine, dar apoi apare.
Ar putea fi din cauza lipsei unui convertor catalitic? Cum pot face să nu apară defecțiunea?
Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #19432 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: VERIFICARE MOTOR
Salut, omonim. Uite, ce ai făcut tu prin scoaterea convertorului catalitic e o problemă majoră, deoarece acei senzori sunt faimoasele lămpi cu sondă, care detectează gazele de eșapament pentru a regla injecția de combustibil. Tocmai de aceea apare mesajul „VERIFICĂ MOTORUL” și de aceea consumi mult mai mult combustibil. Ei bine, sper că te ajută și că poți rezolva problema. Îți recomand să pui convertorul catalitic la loc, chiar dacă evacuarea nu mai sună la fel de frumos. Mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #19433 prin manual-mecanic
Salut Diego, da, l-am cumpărat așa, fără catalizator și cu rezervor Silens, dar o să văd cum pot emula semnalul de la senzor ca să păcălească unitatea de control și să nu-mi dea vina,
poate punând o rezistență și imitând un semnal bun de benzină.
L-am cumpărat acum 3 zile și deja sunt îndrăgostit, e chiar o țeavă, nici nu pot ieși să merg la baie.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #19474 prin manual-mecanic
Salut, prietene! Îți recomand să-l scanezi ca să afli de ce se aprinde martorul luminos de verificare. Acum, vreau să știi că funcția convertorului catalitic este de a reduce emisiile, iar senzorul de oxigen care merge după el monitorizează convertorul catalitic și nu afectează injecția de combustibil, spre deosebire de cel care merge înaintea convertorului catalitic.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #19929 prin manual-mecanic
Mersi Diego, mi-au spus că ar putea fi o lipsă de masă. Verifică și cât se încarcă alternatorul. Ar trebui să fie între 13,8 și 14 volți. Nu știu ce părere ai despre asta.