Căutare MDM

Buletin

Problemă cu cutia de viteze

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17517 prin manual-mecanic
Problemă cu cutia de viteze Publicat de manual-mecanica
Vedeți, recent mi s-a rupt șurubul de la axul selectorului de viteze, lăsând maneta schimbătorului „o nebună”, nu schimba vitezele, am fost la atelierul oficial Hyundai dar au vândut selectorul întreg (95€), așa că am decis să fac eu șurubul, deoarece nici un atelier de șuruburi, nici un strungar profesionist nu mi-l-a făcut, am deschis cutia de viteze și șurubul s-a potrivit perfect, iar vitezele au intrat, dar treapta a 5-a și marșarierul erau dificile pentru ele, intrau uneori.

Am urcat în mașină și maneta schimbătorului de viteze a trecut de la 1 la 4 perfect, prea lin cu sau fără ambreiaj (fără ambreiaj când era oprit) și treapta a 5-a o scuipa, trebuia să țin mâna pe manetă ca să nu iasă, marșarierul intra când voia și de cele mai multe ori nici măcar nu intra.

Aș vrea să știu ce ar putea fi, din moment ce treapta a 5-a este cel mai puțin important lucru, marșarierul este cel mai important. Vă mulțumesc tuturor pentru lectură.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17595 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu cutia de viteze
Bună
. Șurubul acesta de care ai vorbit este în interiorul sau în exteriorul cutiei de viteze? Dacă este în exterior, ar putea fi o simplă ajustare a distanței, dar dacă este în interior, s-ar putea să fi deteriorat sincronizatoarele cutiei de viteze.
Mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17596 prin manual-mecanic
Merge puțin mai bine acum, treapta a 5-a nu mai scuipă, deși marșarierul nu se cuplează deloc foarte bine. Se poate oare ca la schimbarea unuia dintre cele două sincronizatoare, cel nou să fie nevoit să se adapteze la cutia de viteze și de aceea să nu se angreneze corect?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #18134 prin manual-mecanic
Salut prietene, trebuie să reglezi schimbătorul de viteze ca vitezele să se schimbe mai bine sau să aplici mai multă ambreiaj.