Căutare MDM

Buletin

CLICK când frânez puternic

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 3 săptămâni #17385 prin manual-mecanic
CLIC la frânare puternică. Publicat de mecanici-manuali
Salut, am o problemă cu Opelul meu Corsa 1.7 dti. Practic, când frânez puternic, se aude un zgomot puternic de sub schimbătorul de viteze, ca și cum ar fi lovit o piatră sau ceva similar. Când am verificat zilele trecute, suportul motorului din față era spart, dar totuși se întâmplă asta după ce l-am înlocuit. Am verificat frânele (plăcuțele și etrierele) și par în regulă, la fel și celelalte suporturi și articulațiile sferice, și totul pare a fi în regulă. A mai pățit cineva ceva similar? Orice ajutor ar fi foarte apreciat. Mulțumesc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 3 săptămâni #17457 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema : CLOC la frânarea puternică
Salut, cum merge? Mă întreb dacă ABS-ul face zgomotul ăla... dacă nu, verifică suportul motorului spate, s-ar putea să fie stricat. Aș verifica chiar și suporturile laterale ale motorului, dacă tot ești la asta. Și dacă tot face zgomot după toate astea, verifică ceva legat de suspensie, bara stabilizatoare sau ceva de genul ăsta.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 3 săptămâni #17488 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema : CLOC la frânarea puternică
Uite, în general zgomotul este de la suportul motorului din spate. Arată bine, dar mută motorul înapoi manual și vezi dacă există joc. Suportul acela este prins cu șuruburi de transmisie. Problema este că șurubul este mai dur decât aluminiul și îl corodează, lăsând un joc care nu este vizibil, dar îl poți simți. Dacă nu este acesta, verifică articulațiile sferice sau brațele de control, dar cred că este de la suportul acela pentru că în service-ul meu am văzut o mulțime de Corsa cu problema asta, foarte multe.