Căutare MDM

Buletin

CLICK când frânez puternic

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #17385 prin manual-mecanic
CLICK când frânez puternic Publicat de manual-mecanica
Salut, am o problemă cu Opelul meu Corsa 1.7 dti. Așadar, haideți să trecem la treabă. Problema mea este că atunci când frânez puternic, aud un zgomot puternic de clinchet venind de sub schimbătorul de viteze, ca și cum aș fi lovit o piatră sau ceva similar. Sună ca un clinchet destul de puternic. Când am verificat zilele trecute, suportul motorului din față era spart, dar după ce l-am înlocuit, încă funcționează. Am verificat frânele (plăcuțele și etrierul și par în regulă), iar restul suportului și articulațiile sferice par în regulă. A mai pățit cineva ceva similar? Aș aprecia puțin ajutor. Mulțumesc foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #17457 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: CLOC la frânarea puternică
Salut, hai să vedem dacă ABS-ul e cel care face zgomotul acela despre care spui... dacă nu, vezi dacă e suportul motor spate, care ar putea fi stricat. M-aș uita chiar și la suporturile motorului de pe ambele părți, dacă tot ești la asta. Și dacă tot face zgomot, verifică suspensia, stabilizatorul sau ceva de genul ăsta.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #17488 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: CLOC la frânarea puternică
Uită-te în general, zgomotul este de la suportul motorului din spate, arată bine, dar mișcă motorul înapoi cu mâna și vezi dacă se joacă, suportul acela este prins cu șuruburi de cutie, problema este că șurubul este mai dur decât aluminiul și îl mănâncă, și există un joc care nu este vizibil cu ochiul liber, dar se simte, dacă nu este așa, verifică articulațiile sferice sau tăvile, dar cred că este acel suport pentru că în atelierul meu am văzut multe Corsa care au problema asta, multe, multe.