Căutare MDM

Buletin

instalați tahometrul

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1755 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Instalarea unui tahometru
Bine, am înțeles. Am extras semnalul de la distribuitorul de impulsuri de la plăcile de platină.

Funcționează destul de bine, deși am încercat să identific ritmul cu precizie și cred că e puțin cam tare, dar funcționează pentru mine.

Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1766 prin manual-mecanic
Există unele tahometre reglabile, adică pe spatele ceasului au un cadran mic cu mai multe poziții și numere: 4, 6, 8, 12...

Aceste tahometre sunt cele instalate pentru motoarele diesel marine și utilajele agricole și de lucrări publice. Sunt reglabile deoarece, spre deosebire de ale tale, sunt conectate la alternatorul motorului și primesc un număr variabil de impulsuri pe rotație (de unde și numerele).

Pentru motoarele pe benzină cu patru cilindri în linie (ca al tău), tahometrul primește întotdeauna două impulsuri pe rotația arborelui cotit, deci NU SUNT REGLABILE.

Pentru a ști dacă tahometrul tău este fiabil, plasează multimetrul în poziția Hz, iar între cablul de semnal (același ca al ceasului) și masă, accelerează și compară cu următoarele măsurători:
1000 RPM = 33 Hz
1500 RPM = 50 Hz
2000 RPM = 66,6 Hz
3000 RPM = 100 Hz
4000 RPM = 133 Hz

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1774 prin manual-mecanic
4 cilindri, dar în configurație în V sau orizontală.

Este reglabil.