Căutare MDM

Buletin

instalați tahometrul

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 10 luni #1723 prin manual-mecanic
Instalarea unui tahometru
Am un motor VW 1600 cu injecție electronică. Vreau să instalez un turometru, dar știu că cablul trebuie conectat la bobină, însă motorul meu nu are bobină. Unde îl conectez?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1724 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Instalarea unui tahometru
fotografie a aprinderii

[imagine

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1731 prin manual-mecanic
Salut Vori, bine ai venit pe forum. Ce vrei să spui cu motorul tău nu are bobină de aprindere??? hahahahaha și ce se vede în poză? (glumesc)

Să vedem, aș avea nevoie să faci și o altă poză cu distribuitorul, sau măcar să-mi spui marca aprinderii (bosch magnetti marelli delco remy...). Mi se pare că plăcuța de aprindere este sub bobină, deși nu o văd foarte bine. Ca la Bosch Opel.

În acest caz, asamblarea este foarte simplă, mai întâi trebuie să alimentezi ceasul cu contact pozitiv și masă (îmi imaginez că ai făcut deja toate astea).

Deși nu se vede în poză, trebuie să iasă două cabluri din plăcuță la bobina de aprindere, unul este contact pozitiv și celălalt este masă, unde trebuie să conectezi cablul care vine de la ceasul turometrului. NU EXISTĂ NICIO ARDERE.

Salutări și știi că dacă ai întrebări, nu ai altceva decât să trimiți un mesaj sau un mesaj privat. Ok?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1741 prin manual-mecanic
[imagine

Salut megabeat_1, îți spun eu, nu e bobina tipică despre care se știe mereu...

Marca acesteia este TEMIC, este originală de la Volkswagen Audi, are ambele simboluri pictate și este fabricată în Mexic.

Delco-ul este foarte normal, ca aproape toate mărcile negre Bosch.

Pozitivul cu cheie și masă sunt deja conectate la lumină, trebuie doar să conectați semnalul.

O să încerc cu multimetrul în weekendul acesta să văd care e firul de împământare și te anunț.

Mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1750 prin manual-mecanic
Grozav, spune-ne cum te descurci... și avem și bobine de aprindere pătrate aici, ca cea de la Volkswagen-ul tău. Și Opel Corsa-urile pe benzină aveau bobine ca ale tale.

Cu cele mai bune gânduri!