Căutare MDM

Buletin

Problemă cu ralantiul la Ssangyong Korando

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #17097 prin manual-mecanic
Problemă la ralanti la Ssangyong Korando Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor!

Am următoarea problemă și aș dori să știu dacă cineva mă poate ajuta...

Problema este la un Ssangyong Korando care de ceva vreme prezintă o defecțiune la menținerea la ralanti. Când vehiculul este lăsat la ralanti o perioadă (variabil, nu se întâmplă la o cadență fixă) începe brusc să cedeze și acul turometrului oscilează și în final motorul se oprește.

Am efectuat mai multe teste inclusiv o scanare, dar nu înregistrează niciun cod de eroare și la testarea senzorilor se pare că toți funcționează în parametri normali.

Dacă cineva știe sau îmi poate da o idee mai clară despre unde ar trebui să caut defecțiunea sau de ce se datorează, aș aprecia foarte mult...
Mulțumesc anticipat!!!
Mai multe informații: Ssangyong Korando 1999, motor 2.3 pe benzină.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #17098 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă la ralantiul Ssangyong Korando
Salut, nu știu modelul, dar verifică dacă există furtunuri de vacuum rupte și curăță corpul clapetei de accelerație.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17257 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă la ralantiul Ssangyong Korando
Mulțumesc PARMEN, o voi face. Te rog doar să clarifici puțin ce înțelegi prin „corp clapeta de accelerație” (nu am scris asta înainte, dar e un motor cu injecție).

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17278 prin manual-mecanic
Corpul clapetei de accelerație este locul unde intră furtunul de aer care vine de la filtru și unde se află fluturele clapetei de accelerație, senzorul TP, supapa IAC etc., chiar la intrarea în galeria de admisie.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17312 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru clarificare. Exact asta credeam și eu, doar că îl cunosc sub alt nume... În fine, s-a verificat și nimic! Totul pare normal!