Bătăile uscate când accelerezi se datorează faptului că ai o bucșă zdrobită sau zgâriată.
Problema demontării motorului din această mașină depinde în principal de resursele tale. Recomand să începi, așa cum spui chiar tu, prin a ridica chiulasa, a verifica treptele cilindrilor, depunerile de carbon din piston, a-l duce la o inspecție planară, a-l verifica, a face scaunele supapelor etc.
Și dacă vezi că motorul are cilindrii deteriorați (ceea ce cel mai probabil va fi), atunci scoate transmisiile și scoate motorul fără chiulasa de jos, agățată de cutia de viteze. Apoi, în exterior, separă cutia de viteze de motor, deoarece funcționează mult mai bine.
Așa am procedat eu pentru a monta motorul de 2,0 litri cu opt supape într-un Corsa A GSI. Deoarece nu am o punte pentru a susține motorul de sus, am optat să ridic bine mașina, să o sprijin cu două suporturi pe lonjeroane și să las aproximativ 60 cm între carter și sol. Pentru a-l coborî am folosit două cricuri, unul pe cutie și altul pe carter, la fel cum obișnuiam să-l ridic și să-l așez pe suporturile motorului.
Dacă ai de gând să repari motorul, profită de ocazie să-l păcălești dacă vrei și tot ai dorința bineînțeles!!! (ușurează volanta, mărește compresia printr-o planificare uriașă a chiulasei, pistoane supradimensionate, cromare dură a cilindrilor ca să nu se uzeze și să reducă frecarea, lustruiește galeria de admisie...) dar ține cont că poate exploda dacă treci de turații în timpul rodajului!!