Căutare MDM

Buletin

problemă cu pedala de ambreiaj.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 6 luni #12768 prin manual-mecanic
Problemă cu pedala de ambreiaj. Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, am un Sxara Picasso 1.9 HDi și am un zgomot provenind de la pedala de ambreiaj. Când schimb vitezele se aude ca un „clac!” și fără să apăs, când pun piciorul pe ea simt o furnicătura în picior. Totuși, după aceea acționează ambreiajul și schimbă corect, asta observ. Dacă cineva m-ar putea ajuta, aș aprecia. Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 6 luni #12775 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: problema pedalei de ambreiaj.
Salutări..
ar trebui făcută o verificare de rutină (vizuală) pentru a verifica dacă nu există șuruburi sau piese slăbite. Cu ajutorul unei lămpi, verificați când apăsați pedala dacă colierul alunecă lin. Multe dintre zgomote sunt cauzate de murdărie, ceea ce duce la blocarea pieselor. Dacă nu observați nimic anormal, următorul pas este să demontați transmisia și să vă uitați la ansamblul ambreiajului (presa discului și colierul). Verificați și ghidajul unde alunecă colierul. Dacă este deformat, înlocuiți-l.
Sper că v-a fost de folos.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 6 luni #12776 prin manual-mecanic
Salut prietene, exact cum spune și prietenul meu soto73, cel mai probabil e vorba de rulmentul axial sau de colierul de direcție, iar pentru a-l înlocui trebuie să demontezi transmisia. Mult succes și cele mai bune urări. :)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 6 luni #12783 prin manual-mecanic
Hai să trecem la ce m-am gândit, rulmentul axial ca să știm cu toții, nu? Dacă tot am de gând, o să schimb kitul de ambreiaj. E normal să se întâmple asta la 90.000 km? Un prieten mi-a spus și eu să-l suport dacă nu face mult zgomot, că de multe ori mașina îmbătrânește și de acolo nu mai dispare, din moment ce mâine se va strica și ambreiajul va fi distrus, întrebarea mea este, ce fac! Nu face mult zgomot, dar se simte dacă ești atent, să-l suport până se strică sau să-l schimb, aș vrea să-mi dai părerea ta.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 6 luni #12789 prin manual-mecanic
Ei bine, nu este vorba doar de problema sunetului...
dacă continuă așa, poate cauza mai mult disconfort pe termen lung.
Este recomandat să efectuați lucrări de întreținere la sistemul de ambreiaj. Ar putea fi ca și cum gulerul să înceapă să se defecteze sau ca arborele să se uzeze. De asemenea, ar putea fi ca arcurile plăcii de presiune să fie rupte.

Pentru a clarifica acest tip de îndoială, este recomandat să efectuați lucrări de întreținere la sistemul de ambreiaj, astfel încât să puteți sta liniștiți.