Căutare MDM

Buletin

Releu intermitent Xantia

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 4 luni #1199 prin manual-mecanic
Releu intermitent Xantia Publicat de manual-mecanica
Tatăl meu are un Xantia și de fiecare dată când pune semnalizatoarele pe releu scoate un sunet foarte ciudat. Mă gândeam să-l schimb eu, dar înainte să fac o chestie bestială aș vrea să știu dacă există un manual sau vreo schemă pentru a demonta cu grijă „capacele” care acoperă volanul și toată zona aceea.

Vă mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 4 luni #1206 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Releu de semnalizare Xantia
Aș vrea să știu ce fel de zgomot face. E mai rapid decât în mod normal? E ca o muscă care bâzâie?
Când clipește pe o parte?
O face tot timpul?
Doar cu partea dreaptă, doar cu cea stângă?

Altfel, nu cred că va fi greu să-l schimb, dar în primul rând, nu e pe volan, ci dedesubt, în stânga, deasupra pedalelor, lângă comanda care deschide capota.

Releul este pătrat și, în afară de a-l putea distinge după zgomot (dublu clic și pune degetele pe relee; unde observi vibrații, asta cauți), îl vei putea distinge pentru că are trei borne în loc de patru ca celelalte.

În orice caz, poți face experimente la fier vechi, pe orice Citroën Xantia care sunt prin preajmă ca să vezi cum funcționează capacele și releele, ia câteva relee în buzunare pentru orice eventualitate... fură siguranțe, becuri... pe scurt, meșterește și învață înainte să strici ceva în propria mașină.

Sper că ți-am fost de ajutor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 4 luni #1222 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Releu de semnalizare Xantia
Cum ai ajuns la concluzia că releul e de vină?

Hai, înlocuiește-l ușor. Măcar putem vinde mereu un Xantia ca nou. Ăăă...

e pătrat și face tic, tac, tic, tac...

când te plictisești să schimbi toate releele, mergi la un service auto și roagă-i să verifice maneta semnalizatorului și butonul cu patru poziții.

TIC
TAC
TIC
TAC