Căutare MDM

Buletin

Vitaminizarea unei persoane cu boala celiacă

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 5 luni #1163 prin manual-mecanic
Vitaminizarea unei persoane cu boala celiacă Publicat de manual-mecanica
Hei, oameni buni, am un Celica din '98 (cea cu două cilindri) pe care l-am cumpărat la mâna a doua, în caz că aș avea noroc. Acum am un sponsor pentru a concura în campionatele regionale. Am pus totul la punct (filtre de aer, anvelope, evacuare Remus, amortizoare Selex convertite etc.), dar adevărul e că am ușurat mașina destul de mult și încă cântărește mult. Aș vrea să-mi spuneți dacă se poate reprograma ECU-ul și voi câștiga 15 sau 20 de cai putere, sau cum altfel aș putea să-i câștig, știind că concurez în Grupa N. Mulțumesc pentru ajutor. :laugh out loud:

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 5 luni #1164 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Vitaminizarea unei persoane cu boala celiacă
Am uitat să spun că este multivalvă atmosferică și are 1800 cmc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 5 luni #1166 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Vitaminizarea unei persoane cu boala celiacă
Pe site-ul www.mecanicavirtual.org , există o secțiune de forum care vorbește despre pregătirea motorului pentru curse.

În orice caz, iată câteva lucruri de reținut:

Puterea este egală cu benzina arsă corect pe unitatea de timp (secundă).

Dacă creșteți cantitatea de benzină care intră în motor și nu creșteți aerul admis, acesta se va îneca. Pentru a obține o umplere mai bună cu combustibil:

1. Lustruiți galeria de admisie cu un Dremel, un cablu de kilometraj, șmirghel și multă răbdare. Acest lucru vă va oferi cu aproximativ 6 sau 7 cai putere în plus, deoarece aerul va avea o rezistență la frecare mai mică în interiorul țevilor de admisie.

2. Ușurarea volantei cu 10% și echilibrarea arborelui cotit vor crește răspunsul motorului, cu atât mai mult dacă optați pentru un ambreiaj ceramic.

3. Refaceți suprafața chiulasei pentru a obține un raport de compresie mai mare. ATENȚIE! MAI ÎNTÂI VERIFICAȚI RAPORTUL DE COMPRESIE ACTUAL PENTRU A EVITA SUPRA-REDUCEREA ACESTORA, DEOARECE POATE PROVOCA DETONAREA BIELEI.

4. Profitând de faptul că ai demontat chiulasa pentru asta, înlocuiește ghidajele de supape actuale cu unele din bronz care au mult mai puțină frecare și folosește un Dremel pentru a demonta partea din ghidajul supapei care iese în interiorul galeriei de admisie din chiulasă. (DOAR ADMISIA, DACĂ DEMONTEZI GHIDUL DE EVACUARE POȚI ARDE SUPAPA)

5. Verifică dacă cilindrii au trepte de uzură. Dacă nu au, lasă-i așa cum sunt. Dacă au, reface-i și instalează pistoane și segmenți supradimensionați.

6. Nu știu ce tip de injecție are Celica, dar cu siguranță are convertor catalitic. DEMONTEAZĂ-L.

Nu vei putea demonta sonda lambda decât dacă reprogramezi ECU-ul.

Filtrul de aer ar trebui să fie un bumbac verde sau KN datorită rezistenței sale mai mici la fluxul de aer.

Vezi dacă există arbori cu came cu o suprapunere a supapelor mai mare decât cel pe care îl ai, pentru că cu acesta din urmă poți umple și goli cilindrii, deși va trebui să crești turația de mers în gol la 1100 RPM, altfel se va clatina și se va opri.

Tot ce ți-am spus va funcționa; unele lucruri sunt ieftine și altele nu prea, dar orice nu are legătură directă cu umplerea cu mai mult aer în cilindri este orientat spre obținerea unui număr mai mare de rotații pe minut. În orice caz, crește puterea, deși există și riscuri. ȚINE CONT DE ASTA ȘI MULT NOROC.

P.S. Era cât pe ce să uit să verific catalogul de competiții din acest an www.donspeed.com

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 5 luni #1173 prin manual-mecanic
Uau, frate, tu ești șeful nenorocit. Voi face tot ce pot cu ce spui și te voi anunța. Mulțumesc mult.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 5 luni #1174 prin manual-mecanic
Am văzut odată o întreagă enciclopedie scrisă pe un bob de orez și...
la naiba!!!!! Da, imposibilul e posibil.

E suficient motorul ăla pe care îl sugerează Megabeat pentru o cursă sau un sezon întreg?

Să vedem, să vedem, câți oameni au putut citi enciclopedia aia, o sursă de cunoaștere...

calmează-te Megabeat, calmează-te.

Primul lucru de care are nevoie o echipă de fotbal ca să câștige e un atacant bun. Hei, Kapy, ești un pilot bun?

Chiar dacă i-ar da lui Matías Prat un F40, Alonso tot ar câștiga cu un Clio.

Ceea ce îți spun aici e doar o reflectare a minții mele, pe partea tehnică,

fii atent la ce spune megabite pentru că ți-a spus exact maximul care se poate extrage din motorul în patru timpi, deși nu sunt deloc de acord la partea finală a evacuării, aceea de a înlocui convertorul catalitic fără mai mult, ar trebui să fii atent la retenția pe care o face o evacuare, pentru că afectează și camera, nu e vorba de a pune evacuări de marcă, ci de a calcula ce retenție are nevoie acea evacuare pentru a optimiza camera de ardere pentru că niciun motor cu evacuare liberă nu funcționează bine.

Am auzit și eu ceva despre cromarea căptușelilor, dacă mașina avea, și galeria de admisie cu o grilă spiralată, ca tuburile oricărei arme de foc.

Și jante mai mari în loc de 17 sau 21, de exemplu, datorită dezvoltării turației roților.

Și dezvoltarea cutiei de viteze...

părțile aerodinamice...

în fine...

voi rămâne la fabula mea despre bob de orez.

P.S. Încă mai ai o mulțime de explicații, micuțo megabucățe.