Căutare MDM

Buletin

Manual de service VW Polo 1.4 Mpi 2001 60 CP

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni - Acum 11 ani și 5 luni #45660 prin manual-mecanic
Manual de service VW Polo 1.4 Mpi 2001 60 CP Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor! Câteva beri reci!

O să mă aventurez în mecanica propriei mașini, pentru că sunt cu adevărat pasionat de asta!
Mai mult decât orice, aș avea nevoie, dacă se poate, de schema curelei de distribuție pentru acest model anume; e un model pe benzină. O să mi-o pun și eu cu câteva perechi. Acum, dacă m-ați putea ajuta dându-mi manualul complet, ar fi un miracol! Am verificat manualele și am găsit unul, dar bum! E în poloneză... foarte greu de înțeles și încă:( un lucru care mă ține treaz noaptea... de ce face atâta zgomot motorina? Mulți colegi mi-au spus să nu-mi fac griji... că nu-mi fac griji??? Știu că nu e un V8, dar se întâmplă ceva; nu e normal pentru mine!

Foarte recunoscător și noroc!
Ultima editare: acum 11 ani și 5 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #45661 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Ajutor Manual atelier VW Polo 1.4 Mpi 2001 60 CP
Salut, văd că motorul ăsta e potrivit (da, e AEX, 1.4 60 CP). Manualul pentru Seat Ibiza-Cordoba din 1997 e la secțiunea manuale. Schimbarea curelei e foarte simplă (descrie urmele de pe fulie acolo) și reglarea întinzătorului e și ea foarte simplă. Judecând după zgomotul de „motorină”, probabil ai o platformă hidraulică defectată... Și eu o aud uneori când e rece, dar nu afectează funcționarea. Exact cum îți spun ei, nu-ți face prea multe griji. Dar dacă vrei să o schimbi, verifică care e defect și schimbă-o. Găsești mai multe informații în manualul ăsta. Dacă ai de gând să schimbi cureaua, profită mai întâi de ea și schimbă platformă/platforme și garnitura arborelui cu came. Mult succes, cu respect!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #45662 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Ajutor Manual atelier VW Polo 1.4 Mpi 2001 60 CP
Salut Ismael!

Mulțumesc mult pentru contribuție! Înțeleg ce-mi spui despre manual... codul motorului este AUD 1.4 60 CP dacă nu mă înșel. M-ar ajuta acest manual Seat Cordoba cu diagrama de distribuție? Dacă este un lift hidraulic, este piesa dificilă și scumpă de instalat? Și pe termen lung, nu se poate deteriora arborele cu came? Un alt prieten mi-a spus că este fie un injector defect, fie un întinzător de fulie. Mie mi se pare că vine în chiulasă, sau este numărul 1 sau 2? Sunt puțin confuz, este un sunet care mă deranjează mereu la ralanti... mașina este un cal de muncă pe șosea în zilele noastre, dar presupun că există o problemă cu ECU-ul. Îmi pare rău pentru atâtea întrebări și vă mulțumesc anticipat!

Cu cele mai bune gânduri!!!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #45663 prin manual-mecanic
Salut din nou, acest motor este instalat pe mai multe grupuri VAG (Ibiza, Lupo, Polo...) este în spaniolă, la pagina 19 este schimbarea curelei, și dacă doriți (recomand) schimbați garnitura arborelui cu came la schimbarea curelei, dimensiunile acesteia sunt 32X47X10 mm (garnitură de ulei).
Arborele cu came nu va fi deteriorat de tacheți, prețul unuia este în jur de 50 de euro... imaginează-ți că le schimbi pe cele opt pe care le are... schimbul celui defect poate merita atâta timp cât restul nu încep să se defecteze... adică, alegerea ta. (sunt cum spui, în chiulasă) manualul descrie cum să le verifici. Nu cred că este un injector așa cum îți spun ei (e adevărat că acestea scot un sunet, dar este solenoidul și este normal, dar nu sună a „diesel”), ECU-ul nu detectează defecțiunea tachetului, este o problemă mecanică. Salutări!!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #45667 prin manual-mecanic
Salut tuturor!

Manualul pentru Seat Ibiza Cordoba din '97 este uimitor! Explică totul foarte clar... Am înțeles că este exact același motor, deci, atât AEX, cât și AUD? Cu setările de cuplu și tot. Sunt de acord cu tine; aud acel sunet oribil acolo sus, în capacul chiulasei. Nu este prea exagerat, dar este prima mașină pe benzină care sună ca un diesel! Am citit și eu undeva că aceste mașini fac acest zgomot anume... prețul unui tacheți este cam piperat, dar merită. O să urmez sfatul tău despre garnitura de etanșare de la arborele cu came... O să schimb și pompa de apă pentru orice eventualitate. Altceva ce am auzit este că, dacă nu am unealta de blocat arborele cotit cu un burghiu de mărimea 8, s-ar putea face... acum întrebarea este, unde? Îmi imaginez că într-un atelier poți lăsa un rinichi ca parte a plății pentru toate astea!

Mulțumesc foarte mult pentru tot. Nu voi slăbi niciun șurub până nu sunt complet sigur!

Noroc!