Căutare MDM

Buletin

Ajutor cu motorul Chevrolet Corsa 1.6 Extra din 2000

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 8 luni #44319 prin manual-mecanic
:( Salut prieteni: Am un Chevrolet Corsa 1.6 din 2000, în plus, cu motor Opel. Se pare că nepotul meu s-a supraîncălzit din cauza ruptului unui furtun și a vărsat apă în timp ce mergea. Chestia e că am schimbat furtunul, dar ventilatorul nu a funcționat, așa că am schimbat noul comutator (cel care activează releul ventilatorului și este situat în chiulasă spate) și am verificat motorul ventilatorului. Am turnat apă pe el și l-am testat, dar după un minut de mers ventilatorul a început să funcționeze și nu se mai oprește. Chiar și când l-am oprit, motorul a durat mult să se oprească și, pe deasupra, a descărcat bateria. Ce pot face? Înainte de a demonta chiulasa. Poate cineva să-mi trimită manualul de service pentru acest model?
Vă mulțumesc pentru ajutor. Cu cele mai bune
gânduri, Leonel

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 8 luni #44325 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: Ajutor cu un motor Chevrolet Corsa 1.6 Extra din 2000
Bună ziua, aș verifica electrovalva radiatorului și termostatul înainte de a demonta chiulasa. Totuși, dacă motorul s-a supraîncălzit, garnitura chiulasei va face ca motorul să „bea” apă. Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 8 luni - Acum 11 ani și 8 luni #44364 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: Ajutor cu un motor Chevrolet Corsa 1.6 Extra din 2000
Am înlocuit electrovalva. Am pus-o pe cea originală, care funcționează între 80° și 90° C.
Releul original a fost înlocuit. Problema este că se încălzește la atingere; după un minut, nu mai pot atinge chiulasa cu mâna. Am înlocuit și termostatul, ca să fiu corect. De aceea voi verifica chiulasa și voi profita de ocazie pentru a schimba garniturile, a așeza supapele și a schimba toate garniturile.
Motorul consumă apă și iese pe evacuare. Nu este condens de vapori; este apă. Când accelerez, de ce nu se oprește? Continuă să iasă.
Mulțumesc pentru ajutor. Cu stimă, Leonel
Ultima editare: acum 11 ani și 8 luni de către .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 8 luni #44366 prin manual-mecanic
Salut Leroca, da, deci încălzirea a fost bună... știi tu, schimbă garnitura, care se va arde, și verifică suprafața chiulasei, dacă nu s-a deformat. Mult noroc! O vei lăsa ca nouă! Noroc!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 8 luni #44397 prin manual-mecanic
Salut, exact cum spune prietenul meu, nu doar garnitura chiulasei este deteriorată, ci și întreaga garnitură a chiulasei. Doar o refacere va ajuta. La aceste tipuri de motoare, în majoritatea cazurilor, a trebuit „umplută” cu sudură de aluminiu din cauza spațiului mic dintre conductele de apă și scaunul de protecție a garniturii, unde lichidul de răcire se scurge în cilindri și este ceea ce vezi ieșind pe evacuare. Ai grijă la cuplul pe care îl aplici la șuruburile chiulasei. Mult succes.