Căutare MDM

Buletin

probleme cu senzorul de debit de aer

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni #41504 prin manual-mecanic
Probleme cu senzorul de flux de aer. Publicat de manual-mecanica
Bună dimineața tuturor... Am o problemă cu senzorul de debit masic al Mitsubishi Mirage ES din 1993. Nu am mașina de mult timp și se pare că martorul de verificare a motorului era stins. Am început să investighez și am conectat un martor de testare. Am putut vedea codurile după martorul intermitent când am pus un jumper pe conector și mi-a dat codul 12, care este senzorul de debit masic. Când am verificat, firul senzorului era deconectat, iar când l-am conectat, motorul fie s-a oprit, fie turațiile au fluctuat. Am observat că această mașină a venit inițial cu un motor de 1,8L, iar acum are unul de 1,5L. Ar putea fi legat de problemă? De asemenea, când deconectez furtunul de admisie a aerului de la corpul clapetei de accelerație și conectez senzorul, nu se întâmplă nimic, dar când îl reconectez, martorul se stinge. Sper că puteți înțelege ce am scris și mă puteți ajuta să depanez problema. O zi bună.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni #41588 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema problemelor cu senzorul de debit de aer
Bună ziua, prietene, încearcă această diagramă pentru a reconstrui instalația senzorului MAF.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni #41601 prin manual-mecanic
Hei, uite, nu te mai obosi să reconstruiești nimic. Lasă-mă să explic: toți senzorii sunt calibrați pentru motorul lor. Deci, dacă senzorul MAP ar trebui să detecteze o mișcare de 1 kg, de exemplu, iar noul motor, mai mic, detectează doar 750 de grame (de exemplu), spune-mi tu cum vrei să funcționeze, haha. Ceea ce este necesar pentru ca mașina să funcționeze corect este: ai nevoie de cineva cu echipamentul potrivit pentru a accesa ECU-ul mașinii tale și a încărca harta pentru un motor de 1.5. În acest fel, mașina ta va recunoaște corect volumul de aer de admisie și tot restul.
Sau, ai putea instala un ECU de la un motor de 1.5, astfel încât senzorii să nu se intervină cu motorul.

Senzorul MAP detectează o cantitate insuficientă de aer de admisie, injectează mai multă benzină pentru a câștiga viteză, apoi se inundă și se oprește. Asta se întâmplă?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni #41602 prin manual-mecanic
Nu sunt sigur dacă este permisă postarea de linkuri către alte pagini; dacă nu este, vă rog să ștergeți această postare.
Iată ceva care vă va ajuta să înțelegeți importanța hărților pentru o funcționare fără probleme și performanța corectă a vehiculului:

www.chiptuners.es/foro/viewforum.php?f=1...2678677c2e2f036a8ad4

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni #41606 prin manual-mecanic
Bună seara, băieți, mulțumesc pentru ajutor... Pe baza a ceea ce spuneți, dacă schimb ECU-ul cu cel de la un 1.5 fără să ating senzorii, se va rezolva problema? Sau, dacă schimb doar senzorul de debit masic cu unul de la un 1.5, se va rezolva asta? Ceilalți senzori nu ar trebui să-mi dea probleme.