Căutare MDM

Buletin

Analiza cinematică

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41203 prin manual-mecanic
Analiză cinematică Publicată de manual-mecanica
Prieteni, sunt extrem de copleșit, deoarece la Universitate mi s-a cerut să fac analiza cinematică a 2 motoare, unul Diesel și unul Otto, problema pe care o am este că am căutat mult pe forumul vostru, dar nu am reușit să găsesc un manual care să conțină valoarea masei oscilante a motoarelor, de exemplu greutatea arborelui cotit, a bielelor etc. Dacă cineva m-ar putea ajuta, aș fi foarte recunoscător.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41205 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanici manuali pe tema Analizei Cinematice
Aceste date sunt diferite pentru fiecare motor și depind de cilindree, producător, sistem de alimentare etc.

Producătorul păstrează astfel de detalii pentru că nu vrea să fie plagiate. Depinde de: cu cât este mai mare cilindreea, cu cât este mai mare contragreutatea arborelui cotit, cu cât este mai mare cursa cilindreei, cu atât este mai mare cotul arborelui cotit.

Cilindreea depinde de diametrul la pătrat x pi împărțit la 4 x cursa (D2.pi:4 x cursă = cilindree) și aceasta de numărul de cilindri.

CP / cai putere sau cai putere = cilindree x densitatea benzinei 0,740 temperatura ambiantă (15º mai mult sau mai puțin) x 0,001 (este o constantă) x 85%, care este randamentul volumetric, totul împărțit la 14,7 (o altă constantă). Notă: dacă ar fi diesel cu un randament volumetric de 78%, motorul diesel are mai puțin. [cx 0,740 x 0,001 x 85% : 14,7 = CP] x numărul de pistoane/cilindri.

Avem și amestecul stoichiometric de 14,7 grame de aer la 1 gram de benzină, iar în motorină 14,5 aer la 1 gram de motorină. Cu cât sarcina este mai mare, cu atât cilindreea este mai mare, cu atât rezistența la frecare este mai mică, cu atât rezistența la compresie este mai mică. Densitatea lubrifiantului și apoi apar oamenii de la televizor care îți spun că dacă ai anvelopele prea puțin umflate vei consuma mai mult combustibil, hahaha.

Nu, am terminat cu glumele, hahaha (despre formule). Pe YouTube sunt videoclipuri cu ceea ce cauți în animație 3D și cu o explicație în spaniolă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41208 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanici manuali pe tema Analizei Cinematice
Mulțumesc, prietene. Funcționarea unui motor, formulele și analiza chimico-termică sunt extrem de clare. Problema mea este că nu am reușit să găsesc un manual, indiferent de modelul sau producătorul motorului, care să conțină datele specifice pentru valoarea masei oscilante (biela + piston + arbore cotit + volantă), deoarece am nevoie de el pentru a efectua anumite calcule, cum ar fi cuplul produs de masă.

Mulțumesc oricum.;)