Căutare MDM

Buletin

Schimbarea curelei de distribuție la un Peugeot 307 1.6L benzină

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #31442 prin manual-mecanic
Peugeot-ul meu 307 1.6 benzină are 83.000 km și nu am schimbat niciodată cureaua de distribuție. Mașina are 10 ani. La ce kilometraj ar trebui să schimb kitul de distribuție?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #31636 prin manual-mecanic
ÎN REALITATE, DIN EXPERIENȚA MEA, APROAPE TOATE CENTURILE DE DISTRIBUȚIE SE SCHIMBĂ ÎNTRE 60.000 ȘI 80.000 KM, CEL MAI MULT, DEPINDE MULT DE PRODUCĂTOR, MI SE PARE CĂ AI TRECUT DEJA „PUȚIN PESTE CAPĂT”, SCHIMBĂ ȘI TENSIONATOARELE, ÎN GENERAL ESTE RECOMANDAT.

SALUTĂRI

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #31638 prin manual-mecanic
Bună ziua:
Din experiența mea, este normal să o schimbi între 80.000 km și 100.000 km. Totul este în funcție de producător, așa cum a spus anterior colegul, și mai mult, există deja unele care vin pentru mai mulți km... Dacă ai de gând să o înlocuiești, ți-aș recomanda să schimbi următoarele:
kit complet de distribuție. (role, întinzător, curea,
curea de aer
, curea alternator
pompă de apă
, etc... Este puțin mai scump, da, dar din moment ce mașina este gata de mult timp și fără probleme...

nu dai vina pe antigel, este o piesă esențială pentru o bună răcire și cu o calitate bună, motorul îl va observa la fel ca și pompa de apă...

Salutări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #31665 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #31666 prin manual-mecanic
Încă mai ai timp să-l schimbi. Eu am un Peugeot 306 și le schimb la 90.000 și are 275.000 și fără nicio problemă, schimbă și tensionatoarele de curele, pentru cât costă nu merită riscul.