Căutare MDM

Buletin

Ajutor cu tamburul selector pentru motociclete

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni - Acum 13 ani și 8 luni #29298 prin manual-mecanic
Ajutor cu tamburul selector de motociclete Publicat de manual-mecanica

Salut tuturor, numele meu este Lolo și studiez Fabricație prin Prelucrare Mecanică.

Eu și un coleg lucrăm la un proiect în care trebuie să demonstrăm și să explicăm cum funcționează o cutie de viteze pentru motocicletă. Avem axele pregătite cu toate componentele și dimensiunile lor.

Totuși, mai trebuie să definim funcționarea tamburului selector.

Cunoaștem funcționarea de bază, care, dacă nu ne înșelăm, constă în rotirea stelei atașate la tambur, provocând rotirea tamburului, determinând furcile ancorate în fantele lor să se miște liniar, la rândul lor cuplând și decuplând sincronizatoarele cu pinioanele de ghidare.

Totuși, nu știm cum se transmite mișcarea manetei schimbătorului de viteze către placa de schimbător și de acolo către stea; scopul „opritorului rotorului cu lumină neutră”, precum și întrebări precum diametrul cilindrului tamburului, dimensiunile și cursa canelurilor tamburului și costul întregului ansamblu.

De aceea vă cer ajutorul, dacă mi-ați putea indica un site web, un manual, un plan sau pur și simplu mi l-ați putea explica, deoarece mi-ar fi de mare ajutor.

Îmi pare rău dacă nu am postat unde trebuie.
Vă mulțumesc foarte mult pentru atenție.

Salutări.
Ultima editare: acum 13 ani și 8 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 7 luni #29443 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Ajutor cu tamburul selector de motociclete
Salut Lolo.
Te pot ajuta cu modul de funcționare al sistemului, dar dimensiunile tamburului și ale altor componente pot fi obținute doar accesând desenele originale ale inginerului sau obținând piesele de la o dezmembrare de fier vechi sau similar.
Funcționarea este simplă:
Maneta schimbătorului de viteze este atașată la arborele 4 la un capăt; la capătul opus, placa 3 este atașată la arbore, care este ținută de arborele 4 prin arcul 2 și clema de siguranță 1.
Nu este vizibilă în imagine, dar placa 3 are un fel de harpon sau cârlig în interior, în zona dreptunghiulară. Reține că steaua 13 este cuplată cu interiorul plăcii 3. Prin urmare, atunci când acționezi maneta schimbătorului de viteze atașată la arborele 4, aceasta rotește placa 3, care la rândul ei rotește steaua 13, care este atașată la tamburul selector 15. Cred că știi deja restul.
Sper că te-am fost de ajutor.
Cu cele mai bune gânduri, prietene.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 7 luni #29560 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Ajutor cu tamburul selector de motociclete
Mulțumesc foarte mult. Acest lucru a fost de mare ajutor.

La ce se folosesc elementele 16, 17 și 18?

Mulțumesc încă o dată.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 7 luni #29699 prin manual-mecanic
Salut din nou. Îmi pare rău pentru întârziere.
Piesele despre care vorbești sunt un sistem care fixează tamburul selectorului de viteze odată ce este cuplată treapta de viteză. Este un fel de clichet care permite rotirea tamburului pentru a schimba vitezele
atunci când apeși maneta schimbătorului de viteze.
Dacă cauți pe YouTube, sigur găsești un videoclip dinamic al sistemului.
Cu cele mai bune urări și CRĂCIUN FERICIT!