Salut tuturor, numele meu este Lolo și studiez Fabricație prin Prelucrare Mecanică.
Eu și un coleg lucrăm la un proiect în care trebuie să demonstrăm și să explicăm cum funcționează o cutie de viteze pentru motocicletă. Avem axele pregătite cu toate componentele și dimensiunile lor.
Totuși, mai trebuie să definim funcționarea tamburului selector.
Cunoaștem funcționarea de bază, care, dacă nu ne înșelăm, constă în rotirea stelei atașate la tambur, provocând rotirea tamburului, determinând furcile ancorate în fantele lor să se miște liniar, la rândul lor cuplând și decuplând sincronizatoarele cu pinioanele de ghidare.
Totuși, nu știm cum se transmite mișcarea manetei schimbătorului de viteze către placa de schimbător și de acolo către stea; scopul „opritorului rotorului cu lumină neutră”, precum și întrebări precum diametrul cilindrului tamburului, dimensiunile și cursa canelurilor tamburului și costul întregului ansamblu.
De aceea vă cer ajutorul, dacă mi-ați putea indica un site web, un manual, un plan sau pur și simplu mi l-ați putea explica, deoarece mi-ar fi de mare ajutor.
Îmi pare rău dacă nu am postat unde trebuie.
Vă mulțumesc foarte mult pentru atenție.
Salutări.