Căutare MDM

Buletin

Defecțiune la sistemul de frânare Toyota Yaris 1.5 TS

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #27544 prin manual-mecanic
Salut, problema mea este că acum un an am schimbat plăcuțele de frână la Yaris-ul meu, doar ca să descopăr că una dintre plăcuțe era uzată grav, ceea ce a cauzat și uzura gravă a discului.

Așa că a trebuit să schimb plăcuțele și discul.

Acum am o problemă cu discurile. Au ruginit și când frânez, nu le curăță. Când scot discurile, constat că atât plăcuțele, cât și discul sunt din nou uzate grav. Nu știu care ar putea fi problema. Mi s-a spus că ar putea fi pompa principală de frână, care nu aplică suficientă forță, dar nu sunt complet sigur.

Să vedem ce îmi puteți spune.

Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #27726 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Defecțiune sistem de frânare Toyota Yaris 1.5 TS
Salut, problema sunt etrierele. Trebuie să faci întreținere la etrierul de frână, dacă nu mă înșel. Clemele de la mașina ta sunt plutitoare, adică se mișcă în 2 tuburi fixe. Când unul este blocat, capilarul aplică o presiune neuniformă și de aceea plăcuța se uzează în unghi. Du-o la un mecanic pentru rectificarea discului, întreținerea etrierului, plăcuțe noi și un schimb de lichid. Când etrierul este defect, pierde doar presiune, iar pedala devine cauciucată și coboară până la capăt. Uneori o face brusc și apoi își recapătă presiunea. Asta ne avertizează. Sper că te-am ajutat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #27747 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Defecțiune sistem de frânare Toyota Yaris 1.5 TS
Încearcă să fii mai specific. Plăcuța apasă pe tine pe interior sau pe exterior? O plăcuță apasă pe tine mai mult decât cealaltă pe aceeași roată?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 7 luni #30015 prin manual-mecanic
Salut, mulțumesc pentru răspuns.

Am început să lucrez și am demontat etrierele întregi, le-am curățat (deoarece aveau puțină rugină) ca plăcuțele să alunece corect (deoarece, cum spune Wolfmechanicals, plutesc), și același lucru mi se întâmpla mereu: nu frâna și nu curăța discul.

Până la urmă, am decis să schimb pompa principală de frână (pompa e cam ciudată, a trebuit să merg la Toyota; nu o aveau nicăieri altundeva) și să recondiționez discurile, deoarece erau ruginite și atacate chimic (mi-au spus că ar putea fi din cauza unui produs pe care îl pulverizează pe drumuri pentru a preveni formarea gheții când ninge), iar de atunci mașina frânează din nou fără probleme.

Se pare că problema era la pompă, dar sunt puțin dezamăgit de Toyota pentru că atunci când am dus-o la service, au spus că pompa e în regulă și că ar trebui să schimb discurile și plăcuțele... pe scurt, mă stricau. De aceea am decis să încerc să schimb pompa și, în sfârșit, problema s-a rezolvat.

Mulțumesc foarte mult tuturor.

Apropo, „titorober1982”, problema era cu plăcuța interioară de la roata din spate. Era ca și cum partea superioară a plăcuței nu se uza, lăsând un spațiu între plăcuță și disc... foarte ciudat. Deoarece spațiul era mic, mi-au spus că nu este necesar să schimb plăcuța, că se va corecta de la sine.

Cu cele mai bune gânduri.