Căutare MDM

Buletin

DEZBATERE INTERCOOLER BOV

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #19594 prin manual-mecanic
DISCUȚIE DESPRE INTERCOOLERUL BOV Publicat de manual-mecanica
Bine, prieteni ai acestui forum, numele meu este Cristian, sunt student la Senati și am o întrebare pentru voi. A existat o dezbatere la locul de muncă despre la ce este folosit intercoolerul BOV. Un grup mi-a spus că este inutil, dar altul mi-a spus că are o funcție. Cine știe răspunsul, vă rog să-l explicați bine.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #19644 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: DEZBATEREA INTERCOOLERULUI BOV
Haide, frate, îmi place subiectul ăsta. Pentru început, acronimul BOV înseamnă supapă de evacuare (blow-off valve). Funcția acestei supape este de a elibera excesul de presiune generat de turbo. În teorie, acest lucru previne presurizarea excesivă a sistemului de admisie, provocând supraîncălzirea aerului, ceea ce ar duce la detonația motorului. Cu alte cuvinte, ar exista o pre-aprindere a amestecului, ceea ce ar duce la oboseala prematură a componentelor implicate în arderea motorului. Această supapă este subestimată de majoritatea utilizatorilor, dar nu ar trebui trecută cu vederea, deoarece ajută la prelungirea duratei de viață a motorului și la reducerea posibilei supraîncălziri a acestuia. Accept comentarii, cu respect.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.