Căutare MDM

Buletin

Pilirea chiulaselor

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #40758 prin manual-mecanic
Depunere chiulase Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor,

vreau să fac o mică modificare la motorul mașinii mele.

Am vrut să cobor (pilesc) chiulasa pentru a crește compresia. Dar am niște îndoieli cu privire la această problemă.
Mi s-au spus mai multe lucruri diferite despre această modificare.

1) Mi s-a spus că pentru a face asta, trebuie să modific și arborele cu came, deoarece arborele cu came original este setat pentru un raport de compresie de 9:1 și vreau să-l cresc la 10:1 sau poate puțin mai mult (nu știu încă).
Este corect?

2) O altă persoană cu care m-am consultat mi-a spus că poți pili chiulasa și apoi tot ce trebuie să faci este să corectezi avansul distribuitorului; nu este nevoie să modifici arborele cu came.

O persoană mi-a spus că arborele cu came trebuie modificat, iar alta a spus nu.

Vă rog să-mi clarificați îndoielile: dacă cobor chiulasa, ce ar trebui să fac pentru a o regla corect?

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #40780 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Pilirea chiulaselor
Îți spun eu: nu e nevoie să schimbi arborii cu came. Motiv: dacă mărești compresia, arborii cu came o susțin. Singurul lucru care ți se poate întâmpla e că, dacă îți place să faci curse, să sară și să rupi suporturile care țin arborii cu came.
Sfat: coboară puțin chiulasa, o țeavă de eșapament bună și pune etriere și discuri de frână ranforsate pe ea.:)

Când poți, introdu datele vehiculului, tipul sistemului de aprindere, injecția sau carburația și apoi îți pot spune mai multe.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni - Acum 12 ani și 5 luni #40783 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Pilirea chiulaselor
Salut Igryo,

mulțumesc pentru răspuns.

Mașina mea este un Ford Sierra XR4, cu motor de 2.3L, carburator Solex 36/36 cu deschidere simultană și aprindere electronică. Toată mecanica motorului este SP.

Galeria de evacuare nu este un model de competiție, dar a venit din fabrică cu o galerie de evacuare îmbunătățită față de modelul sedan (a mea este un coupé), așa că nu o voi schimba deocamdată.

Cu cele mai bune gânduri.
Ultima editare: acum 12 ani și 5 luni de către .