Căutare MDM

Buletin

mai multă putere la un Chevrolet Corsa

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #32053 prin manual-mecanic
Mai multă putere într-un Chevrolet Corsa Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, aș dori să știu cum pot obține mai multă putere de la motorul Chevroletului meu Corsa 1.6 MPFI cu 8 supape, ce recomandați pentru configurarea lui pentru curse de sfert de milă sau pe pistă și ce trebuie să fac pentru a instala un turbo? Care sunt riscurile? Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni - Acum 13 ani și 5 luni #32243 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Mai multă putere la un Chevrolet Corsa
Salut, prietene.

Am făcut un proiect turbo pe un Corsa acum ceva timp.

S-a montat un turbo SPA, nu-mi amintesc exact referința dar era mic, motorul era un 1.4 8 supape, am făcut galeria de evacuare și downpipe-ul, ieșirea downpipe-ului avea un diametru de 2.5 inch, și l-am îmbinat cu evacuarea originală a mașinii, proprietarul nu avea buget prea mare, pentru a păstra aerul condiționat a fost nevoie să se facă niște modificări scurte la suporturile radiatorului și să le mute spre fața grilei, intercooler-ul a fost susținut de sufletul barei de protecție, motorul nu a fost demontat, s-a lucrat cu compresia originală, m-am ocupat de injecție cu un haltech sprint 500, inițial fusese montat un pigyback dar avea multe probleme cu semnalele de turație ale mașinii și s-a decis instalarea unui computer care să controleze complet injecția, supapă de siguranță HKS, wastegate-ul a fost integrat cu turbo-ul, filtru conic K&N, în final a avut injectoare bosch de 380cc.

Mașina a produs 142 CP (putere la roți) pe un dinamometru Dynapack. Dacă doriți să vă ofer mai multe informații despre asamblare, contactați-mă în privat și vă voi răspunde la orice întrebări ați putea avea.
Ultima editare: acum 13 ani și 5 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #32464 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Mai multă putere la un Chevrolet Corsa
Cel mai ușor e să cipești ECU-ul, la Corsa e ultra ușor să o faci, eu am făcut-o într-una, în plus am pus o galerie de competiție pentru evacuare, asta a dat rezultate bune, dar s-a îmbunătățit mult când am trimis-o la cromată, apoi am pus o admisie directă cu filtru conic simota, și s-a ridicat ca dracu’, dar hei trebuie să pui anvelope mai late ca să îmbunătățești cuplul pe asfalt, ăsta aleargă sfertul de milă în 12 sau mai puțin.