Căutare MDM

Buletin

senzor MAF Kia Sportaje 2007

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 9 luni #9992 prin manual-mecanic
Senzor MAF Kia Sportage 2007 Publicat de manual-mecanica
Trebuie să știu tensiunile și funcțiile cablurilor care ies din senzorul MAF la Kia Sportage 2.0 benzină. Am nevoie de toate, dar mi s-a spus că cel care funcționează la mine este unul care trece de la 0 la 5 volți când accelerezi.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 9 luni #10128 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Senzor MAF Kia Sportage 2007
Acești senzori au 3 cabluri: masă, pozitiv 5 volți și apoi un cablu de semnal de ieșire care, în funcție de depresiunea exercitată de colector, poate varia de la 0 la 5 volți.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 9 luni #10164 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Senzor MAF Kia Sportage 2007
Acest senzor nu este doar MAF ci și ATS, deci are 4 fire +12 Semnal MAF Masă Semnal ATS și este tot digital, deci nu poți verifica după tensiune ci după frecvență, scoate jumperele de la conectorul senzorului (Nu ciupiți firele) și cu un frecvențmetru sau un osciloscop verifică dacă schimbarea frecvenței are loc de la frecvență joasă la debit de aer scăzut și de la frecvență înaltă la debit de aer ridicat și accelerarea schimbării frecvenței... deși, ca să fiu sincer, nu cred că este deteriorat, senzorul respectiv este de foarte bună calitate și este construit să reziste, cu excepția cazului în care ECM-ul dă un cod de eroare, nici măcar nu ar trebui să-l demontezi, dar dacă ai făcut-o deja, îl poți curăța cu spray de contact chiar și piesa ceramică care se vede în interiorul senzorului și verifică dacă intră aer în galeria de admisie din cauza unui furtun spart sau a unei garnituri defecte, de asemenea, strânge bine clemele, spune-ne mai târziu ce s-a întâmplat.