Căutare MDM

Buletin

Problemă cu motorul Ranger-ului meu din 1998

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
16 ani acum 3 săptămâni #9762 prin manual-mecanic
Problemă cu motorul Ranger-ului meu din 1998 Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor...
Tocmai m-am mutat în alt oraș... sunt multe străzi cu pante, unele foarte abrupte... chestia e că Rangerul meu american din 1998, 2.5l, 4 cilindri standard, a început să se defecteze când urcam panta oarecum abruptă a unei străzi, mai erau câțiva metri până în vârf când motorul a rămas fără putere și a început să se zguduie nebunește, am accelerat mai mult și zguduitul s-a întărit de parcă ar fi vrut să se oprească, am apăsat ambreiajul și frâna, motorul a revenit la normal, am accelerat din nou pentru a termina urcarea și a făcut din nou același lucru și a început să miroasă a ulei ars, a trebuit să cobor în zona plată, am încercat din nou și a făcut din nou același lucru. Mă puteți ajuta, ce ar putea fi?
Notă: pe străzile plate mașina merge ca peștele în apă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
16 ani acum 3 săptămâni #9781 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu motorul lui Ranger din 1998
marintenso Recomand întotdeauna două lucruri pentru cazuri ca al tău, mai întâi fă o reglare de bază, adică schimbă bujiile, filtrul de aer și cel de combustibil, pentru a exclude faptul că este doar o problemă de ardere proastă, dar din ceea ce spui și din datele pe care le oferi, problema pe care o ai este discul de ambreiaj și mirosul pe care l-ai simțit poate că nu era ulei, ci discul ars. când această componentă începe să se defecteze, se simte când ceri forță și pe pante plate sau mai puțin abrupte nu se observă, dar dacă nu o schimbi va începe să se simtă și să dea probleme, simți că atunci când o pui în treapta a cincea și accelerezi, pare că accelerează, dar nu o simți?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
16 ani acum 3 săptămâni #9789 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu motorul lui Ranger din 1998
Dacă e un Ranger pe benzină cu carburator, e posibil ca supapa cu plutitor a carburatorului să funcționeze la turație scăzută (rar).
Cel mai probabil scenariu este cel menționat de kikemec: probleme cu ambreiajul; patinează când ar trebui să aplice mai multă forță. Tremurul este, de asemenea, un simptom al patinării ambreiajului. Încearcă o treaptă mare de viteză (a 4-a), accelerează complet și verifică turațiile. Dacă cresc brusc și vehiculul nu crește viteza, e un semn de patinaj al ambreiajului.
Mult succes. Spune-ne cum evoluează problema!
Cu cele mai bune gânduri.