Căutare MDM

Buletin

Probleme cu cutia de viteze a unui Ford Ka din 1998

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9555 prin manual-mecanic
Bună ziua, am o problemă cu cutia mea de viteze. Tija schimbătorului de viteze care conectează maneta de viteze la cutia de viteze s-a slăbit din interiorul transmisiei.

Am dus-o la un mecanic aici, în țara mea (Republica Dominicană; nu sunt multe astfel de mașini, cu atât mai puțin mecanici care se pricep prea bine la ele).

Mecanicul a demontat-o, a văzut că se slăbise un șurub, l-a strâns și tot ce a mai rămas. Când a încercat să reasambleze cutia de viteze, nu mai schimba vitezele. După mai multe încercări, plus folosirea manualului pe care l-am putut găsi aici, au reasamblat-o în sfârșit și schimbă toate vitezele, cu excepția celei de-a cincea. Știe cineva un tutorial video despre cum se reasamblează corect cutia de viteze a unui Ford Ka din 1998? În prezent funcționează, dar nu schimbă în a cincea, ceea ce este foarte frustrant la volan. Dacă este

necesar, aș vrea să știu la ce transmisie a altui vehicul aș putea adapta. Sau poate un motor care s-ar potrivi, deși nu am mulți bani. Mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9558 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: probleme cu cutia de viteze a unui Ford Ka din 1998
Soluția este simplă: dacă treapta a cincea nu se cuplează, dar toate celelalte trepte da, este doar o problemă cu reglarea tijei schimbătorului de viteze; trebuie doar să o pui în poziția corectă și asta e tot.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9562 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: probleme cu cutia de viteze a unui Ford Ka din 1998
kikemec a scris:

Soluția este simplă: dacă treapta a cincea nu se cuplează, dar toate celelalte trepte da, este doar o problemă cu reglarea tijei schimbătorului de viteze; trebuie doar să o pui în poziția corectă și asta e tot.

Știu asta, deoarece tatăl meu are niște cunoștințe de mecanică. Întrebarea este cum se face, deoarece l-a scos de mai multe ori și de fiecare dată când îl punea la loc, se bloca în viteză, ceea ce era foarte incomod. Aș vrea măcar să văd un tutorial video sau instrucțiuni pas cu pas despre cum se montează la loc, pentru a evita să fie nevoie să îl demontezi și să nu știi cum să-l montezi din nou. Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns.

Sper că mă poți ajuta să-mi rezolv problema.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9563 prin manual-mecanic
Salut!!!!!!!!!!!
Uite, numele meu este Abraham Garcia, lucrez la reprezentanța Ford Mexic. Trebuie să scoți din nou transmisia și să verifici un rulment intern și o clemă de fixare a ambreiajului. Ți-au spus deja să verifici calibrarea tijei selectorului de viteze, deoarece dacă nu este sincronizată corect, vitezele nu se vor cupla ușor. Este nevoie și de puțină cuplare a marșarierului la reglare. Este aceeași transmisie ca la Couré și, știi, manualele pentru aceste tipuri de mașini sunt foarte imprecise. OK.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9570 prin manual-mecanic
puppy021006 a scris:

Salut!!!!!!!!!!!
Uite, numele meu este Abraham Garcia, lucrez la reprezentanța Ford Mexic. Trebuie să scoți din nou transmisia și să verifici un rulment intern și o clemă de fixare a ambreiajului. Ți-au spus deja să verifici calibrarea tijei selectorului de viteze, deoarece dacă nu este sincronizată corect, vitezele nu se vor cupla ușor. Este nevoie și de puțină cuplare a marșarierului la reglare. Este aceeași transmisie ca la Couré și, știi, manualele pentru aceste tipuri de mașini sunt foarte imprecise. OK.

Înțeleg o parte din ce spui, dar din moment ce mecanicii din Republica Dominicană nu au prea multe cunoștințe despre ceea ce descrii, nu vreau să demontez transmisia doar pentru a o lăsa așa cum este, cu o singură treaptă de viteză instalată. Există vreo posibilitate de a avea un manual detaliat sau un tutorial video despre cum se reasamblează corect această transmisie? Dacă există unul, este în regulă. Altfel, aș dori să știu dacă aveți mijloacele de a contacta serviciul tehnic din Republica Dominicană, astfel încât să pot lua legătura cu cineva care mă poate ajuta cu asta. Mulțumesc anticipat. Și apropo, m-ați putea ajuta să cumpăr piese și accesorii acolo, în Mexic, și să le expediez aici, în Republica Dominicană? Mulțumesc foarte mult.