Căutare MDM

Buletin

Probleme cu cutia de viteze a unui Ford Ka din 1998

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9555 prin manual-mecanic
Salutări, am o problemă cu cutia de viteze. Se pare că tija care merge de la maneta schimbătorului de viteze la cutia de viteze s-a slăbit din interiorul cutiei.

Se pare că am dus-o la mecanic aici, în țara mea (Republica Dominicană, nu sunt multe astfel de mașini, cu atât mai puțin mecanici care se pricep la ele).

Mecanicul a demontat-o, a văzut că se slăbise un șurub, l-a strâns și tot, iar când a încercat să monteze cutia de viteze la loc, nu mai schimba vitezele. După mai multe încercări, plus manualul pe care l-am putut găsi aici, au montat-o la loc și schimbă toate vitezele, cu excepția celei de-a cincea. Poate cineva să mă ajute, vă rog, dacă există un tutorial video despre cum se montează corect cutia de viteze a unui Ford Ka din 1998. În prezent funcționează, dar nu schimbă în treapta a cincea și mi se pare plictisitor când vine vorba de a o rula.

În orice caz, aș vrea să-mi spuneți de la ce alt vehicul pot adapta o transmisie, mulțumesc. Sau un motor care se potrivește, deși nu am mulți bani, mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9558 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu cutia de viteze Ford Ka din 1998
Soluția este simplă dacă viteza a cincea nu se cuplează și toate celelalte trepte se cuplează, este doar o problemă de reglare a tijei; trebuie doar să o pui în poziția corectă și asta e tot.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9562 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu cutia de viteze Ford Ka din 1998
kikemec a scris:

Soluția este simplă dacă viteza a cincea nu se cuplează și toate celelalte trepte se cuplează, este doar o problemă de reglare a tijei; trebuie doar să o pui în poziția corectă și asta e tot.

Știu asta, deoarece tatăl meu are niște cunoștințe de mecanică. Întrebarea este cum se face, deoarece a fost coborât de mai multe ori și de fiecare dată când a fost reasamblat, a rămas mereu montată o roată dințată, ceea ce a fost foarte incomod. Aș vrea măcar să văd un tutorial video sau pas cu pas despre cum se asamblează pentru a evita coborârea și neștiința cum să o reasamblez. Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns.

Sper că mă veți ajuta, vă rog, să-mi rezolv problema.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9563 prin manual-mecanic
Salut!!!!!!!!!!!
Uite, mă numesc Abraham Garcia și lucrez la agenția Ford din Mexic. Am nevoie să cobor din nou transmisia și să verific un balon intern și un blocaj al ambreiajului. Ți-au spus deja să verifici calibrarea tijei selectorului, deoarece, dacă nu este sincronizată corect, schimbările nu vor intra corect. Se face puțină mișcare înapoi la reglare. Este aceeași cutie ca și manualul de instrucțiuni și știi că manualele pentru acest tip de mașini sunt foarte bine tipărite.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9570 prin manual-mecanic
cachorro021006 a scris:

Salut!!!!!!!!!!!
Uite, mă numesc Abraham Garcia și lucrez la agenția Ford din Mexic. Am nevoie să cobor din nou transmisia și să verific un balon intern și un blocaj al ambreiajului. Ți-au spus deja să verifici calibrarea tijei selectorului, deoarece, dacă nu este sincronizată corect, schimbările nu vor intra corect. Se face puțină mișcare înapoi la reglare. Este aceeași cutie ca și manualul de instrucțiuni și știi că manualele pentru acest tip de mașini sunt foarte bine tipărite.

Înțeleg o parte din ce-mi spui, dar cum mecanicii din Republica Dominicană nu prea știu ce-mi spui, nu vreau să cobor transmisia ca să o las la fel, adică cu schimbătorul montat. Există vreo posibilitate de a avea un manual detaliat sau un tutorial video despre cum se asamblează corect această transmisie? Adică, dacă există. Altfel, aș vrea să văd dacă aveți posibilitatea de a comunica cu serviciul tehnic dominican, ca să pot contacta pe cineva care să mă poată ajuta cu asta. Vă mulțumesc anticipat. Apropo, puteți să mă ajutați să cumpăr piese și accesorii acolo, în Mexic, și să mi le aduceți aici? Vă mulțumesc foarte mult.