Căutare MDM

Buletin

Injectorul 1 funcționează mai mult decât celelalte 1.4 TDCI

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 1 lună #9452 prin manual-mecanic
Am dus mașina la reparat pentru că garnitura de la injectorul 3 (garnitura dintre injector și chiulasă) era arsă. Au înlocuit-o, iar când am ajuns acolo, mașina a început să zdruncine (oricând avea chef), până într-o zi s-a stricat pe autostradă (zdruncinare nebună, tremura, abia la ralanti și scotea un zgomot de parcă s-ar fi desprins ceva din motor, se pare că un injector care curgea). Am dus-o la service și mi-au spus că injectoarele 1 și 2 erau blocate. Le-au dus la service și le-au desfundat. Mi-au returnat mașina și, după 4 km, am avut o altă problemă cu tremuratul și problema cu ralantiul.

Înapoi la service, au folosit un aparat de diagnosticare și nu au existat defecțiuni electronice, dar când au măsurat injectoarele, au văzut că injectoarele 2, 3 și 4 funcționau la fel, dar injectorul 1 funcționa mai intens. Atelierul era complet orb la diagnosticare, și la fel și eu. Vor duce cele patru injectoare înapoi la pompieri, dar nu știu...

Oricine a avut o situație similară, vă rog să mă ajute.

Și încă ceva, ce legătură are asta cu schimbarea garniturilor de cupru de la un injector și defectarea injectoarelor?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 1 lună #9460 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Injectorul 1 lucrează mai mult decât celelalte 1.4 TDCI
Aceste garnituri de cupru permit etanșarea injectorului, astfel încât compresia să nu se piardă. De asemenea, ele distanțează garnitura, astfel încât vârful injectorului să nu intre prea adânc în cameră, prevenind astfel arderea sau carbonizarea vârfurilor, duzei și acului. Dacă se întâmplă acest lucru, injectorul nu va injecta corect.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 1 lună #9464 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Injectorul 1 lucrează mai mult decât celelalte 1.4 TDCI
Teoretic, cele 4 garnituri de cupru pentru scaunul injectorului sunt noi, iar etanșarea și înălțimea injectorului sunt ceea ce ar trebui să fie...

Din moment ce totul este cum trebuie să fie, cum se face că monitorizăm injectorul 1 cu Ford IDS și vedem că funcționează mai mult decât celelalte trei? (adevărul este că nu știu ce parametru monitorizează Ford IDS pentru injector, presiunea injecției, presiunea de retur, debitul motorinei, consumul bobinei injectorului...), dar vedem că bara corespunzătoare injectorului 1 este de două ori mai lungă decât cele ale celorlalte injectoare.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 1 lună #9467 prin manual-mecanic
Uite, dacă sunt injectoare electronice controlate de ECU, aș măsura curentul care ajunge la fiecare injector. Mi s-a întâmplat la un Ford, unde unul dintre injectoare s-a saturat cu semnalul și a trimis o cantitate mare de combustibil, iar motorul funcționa pe trei cilindri. Verifică asta și spune-mi. Poți face asta cu un tester normal.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 1 lună #9468 prin manual-mecanic
Am uitat ceva, dacă nu sunt controlate electronic, atunci aș încerca să le schimb și dacă defectul apare la cilindrul unde l-ai schimbat, ești sigur că injectorul este defect, nu are garnitură sau ceva de genul, în orice caz va trebui să-l trimiți la reparat dacă nu se poate face, schimbă-l.