Căutare MDM

Buletin

Probleme cu injecția și EGR-ul

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9329 prin manual-mecanic
Problemă la injecție și EGR Publicată de manual-mecanica
Salut prieteni, din Argentina. Am un VW Suran 1.9 SDI diesel din 2008, cu 30.000 km.
La 1.600 rpm, dezvoltă o problemă, o smucitură la motor. L-am dus la un service de injecție, mi-au conectat un scaner, dar nu a arătat nicio defecțiune.
Această problemă, care era aproape imperceptibilă când mașina era nouă, acum s-a accentuat.
La service-ul de injecție, mi-au spus că sistemul EGR (Recircularea Gazelor de Eșapament) funcționează defectuos și că această defecțiune provoacă pătrunderea unui exces de gaze de eșapament în motor, ceea ce îl va deteriora în cele din urmă.
Este posibil ca această problemă să apară la un motor atât de nou?
Sistemul EGR are, se pare, un bec sau un senzor care, dacă sistemul nu funcționează, ar trebui să aprindă martorul luminos de bord care indică orice defecțiune, simbolul clasic portocaliu al motorului.
Pe de altă parte, astăzi am scos capacul de umplere cu ulei de pe capacul supapelor cu motorul la ralanti și la temperatura de funcționare și erau exces de gaze de eșapament. Poate că acest lucru indică o problemă cu sistemul EGR; Poate fi vorba de gazele de eșapament care circulă în partea superioară a motorului.
Am lucrat mult cu motoare convenționale, dar nu și cu sisteme EGR.
De asemenea, știu că pompa rotativă este controlată de o placă electronică, ceea ce ar putea cauza problema la 1.600 rpm. Ciudat este că scanerul nu a afișat nicio eroare.
Dacă cineva are experiență cu această problemă, aș aprecia foarte mult orice ajutor.
Mulțumesc,

Luis.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9344 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Probleme cu injecția și EGR
Prietene, adevărul este că sistemele echipate cu supape EGR au o mulțime de probleme. E normal ca martorul de verificare a motorului să nu se aprindă deoarece supapa EGR este o supapă sau un actuator, nu un senzor. Martorul de verificare a motorului se aprinde doar cu senzori. Puține vehicule sunt echipate astfel încât martorul de verificare a motorului să poată recunoaște o defecțiune a supapei EGR; Peugeot o are. Acum, problema emisiilor excesive este frecventă. Ceea ce este ciudat este că mașina ta este aproape nouă; nu este atât de veche și nu are atât de mulți kilometri. Ceea ce poți face tu, sau să-ți facă cineva (ceea ce se face la alte vehicule echipate cu această supapă), este să o scoți din sistem și nu-ți va mai cauza probleme.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9382 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Probleme cu injecția și EGR
Mulțumesc foarte mult, kikemec, răspunsul tău este foarte clar și concis. Acest forum este grozav, mulțumesc încă o dată,

Luis.