Căutare MDM

Buletin

Probleme cu injecția și EGR-ul

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 1 lună #9329 prin manual-mecanic
Problemă cu injecția și EGR Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni, din Argentina, am un VW Suran Diesel SDI 1.9 din 2008, cu 30.000 km.
Are o defecțiune la 1.600 rpm, o sacadare a motorului. L-am dus la un atelier de injecție, unde mi-au instalat un scaner, dar nu a afișat nicio defecțiune.
Această defecțiune, care era aproape imperceptibilă când era nouă, acum s-a accentuat.
La atelierul de injecție, mi-au spus că sistemul EGR (Recircularea Gazelor de Eșapament) funcționează defectuos și că această defecțiune provoacă pătrunderea excesivă a gazelor de eșapament în motor, ceea ce îl va deteriora în viitor.
Este posibil ca această problemă să apară la un motor atât de nou?
Sistemul EGR are, se pare, un bec sau un senzor care, dacă sistemul nu funcționează, ar trebui să aprindă martorul luminos de pe bord, indicând orice defecțiune, clasica imagine portocalie a motorului.
Pe de altă parte, astăzi am scos capacul de ulei de pe capacul supapelor cu motorul la ralanti la temperatura de funcționare și exista un debit excesiv de gaz. Acest lucru ar putea indica o problemă cu EGR. Poate că sunt gazele de eșapament care înconjoară partea superioară a motorului.
Am lucrat mult cu motoare convenționale, dar nu cu un sistem EGR.
De asemenea, știu că pompa rotativă este controlată de o placă electronică, ceea ce ar putea cauza defecțiunea la 1.600 rpm. Ciudat este că scanerul nu a afișat nicio eroare.
Dacă cineva are experiență cu această problemă, aș aprecia foarte mult un mic ajutor.
Mulțumesc, îmbrățișări,

Luis.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 1 lună #9344 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu injecția și EGR
prietene adevărul este că sistemele echipate cu EGR dau multe probleme, este normal să nu se aprindă martorul deoarece EGR-ul este o supapă sau un actuator și nu un senzor, verificarea se aprinde doar odată cu senzorii, sunt puține vehicule echipate pentru verificarea care să recunoască o defecțiune la EGR, Peugeot o are, acum problema excesului de gaze este frecventă, ciudat este că mașina ta este aproape nouă, nu este atât de veche sau are atât de mult kilometraj, ceea ce poți face sau cere să ți se spună ce se face la alte vehicule echipate cu această supapă, este să o scoți din sistem și nu îți va mai da probleme.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 1 lună #9382 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu injecția și EGR
Mulțumesc foarte mult, kikemec. Răspunsul tău este foarte clar și concludent. Acest forum este foarte bun. Mulțumesc încă o dată,

Luis.