Căutare MDM

Buletin

Probleme cu VW Passat TDI de 115 CP (1999)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
16 ani acum 2 săptămâni #8868 prin manual-mecanic
Probleme cu VW Passat TDI din 1999 cu 115 CP Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am un Volkswagen Passat 1.9 TDI 115 CP. 99, are 220.000 km., acum câteva zile a început să se aprindă martorul luminos că îi lipsește lichidul de răcire, după ce am verificat că într-adevăr curge undeva am dus-o la atelier să văd unde curge, crezând inițial că ar putea fi un furtun, s-a dovedit că nu era furtun ci că curgea prin bloc unde se formase un por sau o mică crăpătură, la început și ca o opțiune mai ieftină am încercat să o acopăr cu nural dar nu a funcționat așa că soluția a fost să demontez motorul și să duc blocul la sudat, ceea ce s-a și făcut, odată ce blocul a fost sudat și motorul reasamblat mă anunță că mașina mea este gata și voi veni să o ridic, când ies din atelier observ că scoate un fum alb ușor prin eșapament pe care în mod normal nu îl scoate și îi menționez mecanicului care îmi spune că este normal, deoarece a demontat întregul motor până când este reglat din nou pentru a adăuga acest fum, dar nici măcar nu am parcurs 50 km când fumul ușor s-a transformat într-un coș de fum, Mașina arăta ca o locomotivă veche de tren cu aburi, și se aprinde martorul luminos că a rămas fără ulei... Chem tractoare și mașina înapoi la atelier, diagnostic: turbo defect, deoarece mașina este deja veche și are km-urile ei. montează un turbo recuperat la mâna a doua, acum mi l-a dat înapoi dar observ niște lucruri pe care i le-am menționat dar pentru el totul este normal și este doar o chestiune de timp până se vor corecta, să vedem ce părere aveți:

Mașina încă scoate fum, spune că este pentru că mai este ulei în evacuare de când s-a stricat turbo și că până nu se arde complet va continua să iasă, am observat asta când a mers ceva vreme și a circulat cu viteză, 120, 130, la viteză mai mică sau când era rece nu am observat.

Mașina nu accelerează cu aceeași bucurie ca înainte, în a 2-a, a 3-a și a 4-a abia dacă se simte diferența, dar în a 5-a accelerează greu și dacă lași să scadă la 2000 rpm sau mai puțin nu ai cum să o ridici nici dacă calci pe podea, conform mecanicului, asta până când se reglează turbo-ul, i-am spus că același lucru mi s-a întâmplat deja acum ceva timp, când aveam cam 100.000 km, iar pe atunci era debitmetrul, care era o defecțiune frecventă la mașinile care veneau cu motoare TDI la acea vreme, iar acum mă tem de ce e mai rău sau e posibil ca după un timp să fie corectat și să funcționeze bine.

Ce părere ai? Tocmai am demontat motorul și l-am montat la loc, iar turbo-ul s-a stricat, iar acum că a fost înlocuit, nu mai funcționează corect. Totul se datorează unei serii de coincidențe, iar o defecțiune nu are legătură sau ar putea fi din cauza unui asamblaj necorespunzător. Am schimbat și cureaua de direcție pentru că mâncase o canelură, iar acum când rotești volanul la maxim, se aude ca și cum ar patina cureaua. Sună ca un greiere. Și spun că e doar până se montează noua curea. Și nu mai știu ce să cred. E prima dată când acest service îmi repară mașina.

Mulțumesc tuturor și scuze pentru postarea lungă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
16 ani acum 2 săptămâni #8906 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu VW Passat TDI de 115 CP. 1999
Prietene, la demontarea și reasamblarea blocului nu ar trebui să ai alte probleme, dacă doar treapta a cincea este problema ar putea fi că motorul este încă prea tare și necesită rodaj, ce zici de fumul după schimbarea turbo este adevărat trebuie să arzi tot ce este la evacuare, bineînțeles că asta trebuie făcută repede, adică între o săptămână sau două, nu mai mult de atât, turbo defect este în general din cauza lipsei de ulei și de aceea mor, dacă nu este echipat cu un turbotimer mai bine îl instalezi. În ceea ce privește zgomotul la viraje, recomand să verifici nivelul uleiului hidraulic și aerul din anvelope, asta e tot, dacă este ok pompa este problema, salutări și mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.