Căutare MDM

Buletin

Strângerea unei centuri kangoo

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
16 ani acum 3 săptămâni #8806 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Strângerea centurii de direcție Kangoo
Mulțumesc pentru informații, am de gând să verific totul, problema cu blocarea pompei de injecție e pentru că mi se pare că are un arc și unde îl eliberezi rămâne învârtindu-se, nu știu odată ce am dus camionul să schimb cureaua mecanicul nu a blocat-o, dar nu m-a lăsat să văd cum a făcut, la fel și dimensiunea blocării distribuției (arborele cotit) acum cu manualul știu cum se blochează arborele cotit, problema pompei nu vreau să aflu ce se întâmplă dacă o las slăbită, cel puțin cu camionul meu, hahaha, dacă afli vreo informație despre cum să fac un suport pentru a o bloca, fluieră. Mulțumesc anticipat pentru informațiile pe care mi le-ai dat, o îmbrățișare și ținem legătura.
ps: spune-mi, ai și tu un kangoo?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
16 ani acum 3 săptămâni #8807 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Strângerea centurii de direcție Kangoo
Nu, nu am un kangoo, dar am reparat mai multe, precum și un parner și un boxer. Berlingo are același motor, boxerul e puțin diferit, dar din câte îmi amintesc, singurul la care am scos fulia e un hilux și o mazda. Pompa nu iese dacă nu scoți fuliile. Dacă pompa iese așa, nimic altceva, atunci nu contează, marca e în regulă, apoi o pui în poziție cu clichetul sau cheia cu coroană, dacă funcționează, desigur. Dar odată am făcut niște scule pentru a trage fuliile sau pentru a le bloca, cum îi spui tu, pentru a le împiedica să sară. Le-am făcut pentru un fiat bravo 1.6. Constă dintr-o tijă de dimensiunea dorită, este pentru a face pârghia și o placă la unul dintre capete, de formă dreptunghiulară. În plus, acest dreptunghi are patru opritoare mici care servesc la rotirea fuliei. Aceste opritoare trebuie clasificate împreună în desen sau scoase din fulie. Pentru asta trebuie să scoți fulia odată marcată cu „Referitor la curea”. Trebuie doar să o instalezi. mai târziu.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
16 ani acum 3 săptămâni #8809 prin manual-mecanic
Uite, îți spun și te întreb; îți spun, nu trebuie să scot nicio roată dințată (dinți) de la cureaua de distribuție, ce mă tem este că atunci când eliberez întinzătorul și scot cureaua, roata dințată cu came nu se va mișca, cred, nici roata dințată a arborelui cotit nu se va mișca pentru că o să o blochez cu fierul (ai idee câți mm are grosimea și cât de lungă? Așa fac eu!),
teama este că atunci când scot cureaua de la fulia pompei se va întoarce, nu știu? Din moment ce nu înțeleg cum funcționează pompa de injecție, văd că toată lumea subliniază că dinții nu trebuie să alunece, mai ales cei ai pompei.
Acum te întreb; când cineva scoate cureaua de distribuție, roata dințată a pompei de injecție se întoarce? Sau există vreun mecanism care aplică forță în sus sau în jos care ar trebui să o blocheze?
Te întreb și despre tensionarea curelei, trebuie să pun un șurub pe lateralul blocului, așa cum se arată în manual? Nu? Asta pune presiune pe șina întinzătorului?
Îți trimit o îmbrățișare.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
16 ani acum 3 săptămâni #8813 prin manual-mecanic
Prietene, nu-ți complica viața așa, ține minte că ți-am spus despre marcaje, ei bine, fă-ți propriile marcaje, dacă vrei să fii sigur, fă trei marcaje pe fulie, pe came, pe arborele cotit și pe pompă, marchează cureaua în raport cu marcajele de pe fulii, încearcă pe cât posibil să marchezi fulia între doi dinți, adică astfel încât dintele curelei să se potrivească în interiorul fuliei și puțin peste marcaj, ai înțeles? Dacă faci asta de trei ori pe scripete, cureaua va avea 9 marcaje diferite, apoi le poți șterge dacă dorești, nicio problemă, după ce faci asta, slăbește cureaua și scoate-o, marchează noua cureaua exact la fel ca cea pe care ai scos-o, adică ia un dinte de pe curea și vopsește-l sau marchează-l, apoi numără câți dinți sunt pe vechea cureaua până la următorul marcaj, apoi numără-i pe noua curea luând ca referință pe cel pe care l-ai marcat deja și așa mai departe până când ai completat cele 9 marcaje, astfel încât când pui noua curea, potrivește marcajele de pe noua curea cu cele rămase pe scripete, strânge-le și gata, kango-ul va fi la fel ca atunci când îl aveai, este o modalitate rapidă și ușoară de a face asta, apoi când tensionezi cureaua asigură-te doar că partea de distribuție fixă (cea fără întinzător) este cât mai strânsă posibil, respectând marcajele doar urmează marcajele și gata) poți tensiona întinzătorul în mai multe moduri cu o șurubelniță sau o pârghie nu este nicio problemă cu asta, asigură-te doar că întinzătorul este poziționat corect unde ar trebui Veți avea nevoie de ajutor cu această operațiune, deoarece va trebui să strângeți șurubul de tensionare, menținând în același timp cureaua întinsă.